Lipunmyynti ensi kesän ykkösfestareille avautui

5.1.2018

 

Tässä linkki suoraan ePressi-tiedotteeseen.

 

Voimistelun suurtapahtuma Suomi Gymnaestrada järjestetään Turussa 7.-10.6.2018. Kaupungin valtaa tuolloin liki kymmenentuhatta voimistelijaa tukijoukkoineen ja kannustajineen. Tapahtumassa on runsaasti tekemistä ja näkemistä, voimistelu tuleekin näkymään tuolloin vahvasti Turun katukuvassa. Muutamaan tapahtumaan on kuitenkin pääsy lipunmyyntiluukun kautta. Lipunmyynti tapahtumaan käynnistyi tänään maanantaina 4.12. kello 9. 

Ensi kesänä, 7.-10.6.2018 voimistelun suurtapahtuma rantautuu Turkuun. Voimistelun Suomi Gymnaestradaan on tähän päivään mennessä ilmoittautunut jopa 9 679 osallistujaa ympäri Suomen. Suurtapahtumat ovat lukeutuneet Suomen Voimisteluliiton historiaan jo vuosikymmenten ajan. Museovirasto julistikin juuri, että voimistelun suurtapahtumien kenttänäytökset ovat osa Elävän perinnön kansallista luetteloa.

Neljäpäiväinen tapahtuma on yhtä elämystä aamusta iltaan. Vaikka Turun tuomiokirkon edustan voimistelulava näytöksineen valtaakin, on tapahtuman keskipiste Kupittaan Urheilupuisto. Uudessa Palloiluhallissa ja sen viereisessä Kupittaan Urheiluhallissa järjestetään tapahtuman yhteydessä Voimistelupäivät. Voimistelupäivät viettää juhlavuottaan, sillä se järjestetään nyt 70.kerran. Voimistelun ja tanssin Lumo-finaali näytöksineen valtaa Marli Areenan ja Turun kaupunginteatterissa nähdään Mikään ei mun hulluuttani muuta-voimistelunäytös. Marli Areenalla nähdään myös vauhdikas Rock, rauha, rakkaus-näytös. Lasten näytös Ihme ja kumma pidetään puolestaan ulkolavalla lauantaipäivän aikana.

Suomi Gymnaestrada käynnistyy torstaina 7.6. avajaisten ja kulkueen muodossa. Avajaispäivänä aiotaan myös kolkutella ennätysovia hyppien yhdessä. Torstaina avautuu kaikelle kansalle lisäksi toimintapuisto, josta ei tekemistä puutu. Tapahtuman huipentaa sunnuntaina Tunne liike-päätösjuhla, jossa tuhannet voimistelijat valtaavat kenttäohjelmien kera Veritas Stadionin. Tämä spektaakkelimainen päätösjuhla on niinikään varmasti näkemisen arvoinen.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös koulutuksia sekä olosuhdeseminaari, jonka järjestelyistä vastaa Suomen Voimisteluliitto yhteistyössä Suomen Olympiakomitean ja Turun kaupungin kanssa.

Lipunmyynti tapahtumaan avautui tänään lippu.fi-sivustolla. Lisätietoa lipunmyynnistä löydät täältä:

http://www.gymnaestrada.fi/fi/Media/Uutiset/Artikkeli/ArticleId/1897/Return/745

 

Itse tapahtuman omat nettisivut puolestaan löydät täältä: www.gymnaestrada.fi