Mediakutsu: Voimistelun Suomi Gymnaestrada Turussa 7. – 10.6.2018

15.5.2018

Alkuperäisen mediakutsun löydät täältä.

 

Akkreditoituminen kesän liikuttavimmille festareille on alkanut! Pääset akkreditoitumaan tästä. Teethän sen viimeistään 31.5.2018.

Voimisteluliitto tuo Turkuun kesäkuun ensimmäisellä viikolla 10 000 voimistelijaa ja satojatuhansia katsojia, kokeilijoita ja kuuntelijoita, kun voimistelun suurtapahtuma Suomi Gymnaestrada levittäytyy Kupittaanpuistoon ja kaupungin keskustan alueelle.

Suomi Gymnaestrada tarjoaa valtavasti näkemistä ja kokemista ihan kaikille. Tarjolla on maksullisia ja maksuttomia voimistelunäytöksiä, valtava voimistelun kokeilualue, 20 liikuntalajin muodostama toimintapuisto, ilmaisia puistojumppia, Powergym-haastekisa ja sekä viihdeohjelmaa jokaiseen makuun. Suomi Gymnaestradan yhteydessä järjestetään myös Voimistelupäivät eli kaikkien kahdeksan voimistelun kilpalajin yhteiset kilpailut.

Voimistelun Suomi Gymnaestrada käynnistyy torstaina 7.6. klo 18 Tapahtumastartilla, johon odotetaan noin 8000 voimistelijaa. Osallistujat kokoontuvat Veritas Stadionin tuntumaan, ja avajaissanat tulee lausumaan Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Noin klo 18.30 voimistelijat järjestäytyvät kulkueeksi, joka kulkee Uudenmaantietä pitkin Tuomiokirkolle. Torstai-ilta jatkuu myöhemmin Kupittaanpuistossa Pete Parkkosen johdolla, ja Tuomiokirkolla avajaisyleisöä viihdyttää Alex Mattson.

Neljän päivän aikana riittää nähtävää ja koettavaa, ja tapahtuma huipentuu sunnuntaina 10.6. Veritas Stadionilla järjestettävään päätösjuhlaan. Tunne liike -nimisessä ohjelmakokonaisuudessa on mukana tuhansia voimistelijoita ympäri Suomen, ja juhlassa nähdään kymmenkunta erilaista voimistelun kenttäohjelmaa. Finaalissa kentällä on samaan aikaan esiintymässä lähes 4500 voimistelijaa!

Tarkemmat tiedot tapahtumasta löydät osoitteesta tapahtuman nettisivuilta. Myös Suomi Gymnaestradan Facebook-sivulla ja Voimistelun Suomi Gymnaestrada -Facebook-tapahtumassa on ajankohtaista tietoa kesän liikuttavimmista festareista. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Voimistelun Suomi Gymnaestrada on koko perheen tapahtuma, joka liikuttaa ihan kaikkia! Tule siis paikan päälle ikuistamaan kesän 2018 suurin voimistelutapahtuma!

Mikäli sinulla on kysyttävää tapahtumasta, olethan yhteydessä Suomi Gymnaestradan viestintävastaavaan: anna.takala@voimistelu.fi / 040 736 7585