Kansainvälisen Voimisteluliitto FIG:n Watanabe Turkuun ja Suomi Gymnaestradaan

12.6.2018

 

 

Alkuperäinen tiedotteen löydät täältä.

 

 

Kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) puheenjohtaja Morinari Watanabe on saapunut Turkuun seuratakseen voimistelun suurtapahtumaa Suomi Gymnaestradaa. Suomi tunnetaan kansainvälisesti korkeatasoisena voimistelutapahtumien järjestäjänä. Watanabe tutustuu Kupittaan tapahtumapaikkoihin lauantain aikana ja tapaa Voimisteluliiton ja Turun kaupungin johtoa. Keskusteluja käydään mm. suomalaisista voimisteluolosuhteista.

Vuodesta 2017 FIG:iä johtanut japanilainen Watanabe on puheenjohtajakaudellaan nostanut esiin voimistelun olosuhdekysymykset maailmanlaajuisesti. Watanaben mukaan voimistelun tulisi olla mahdollista kaikkialla maailmassa, mutta välineiden ja telineiden korkea hinta on usein esteenä kehitykselle. Watanabe haluaa puheenjohtajakautensa aikana herättää keskustelua telinevalmistajien hintatasosta ja madaltaa voimisteluharrastuksen kynnystä. Useat voimisteluseurat myös Suomessa kamppailevat valtavien investointitarpeiden ja tilanpuutteen vuoksi.

Suomi Gymnaestradan yhteydessä Turussa perjantaina 8.6. järjestetyssä olosuhdeseminaarissa keskusteltiin liikuntapaikkarakentamisen resursseista. Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajan Tapio Korjuksen mukaan seminaarissa nousi esiin liikunnan olosuhteiden kehittämisen valtava tarve sekä huippu-urheilussa että harrasteliikunnassa. Korjus nimesi tärkeäksi tekijäksi poikkihallinnollisen kumppanuuden ja erityisesti liikunnan ja sotesektorin yhteistyön terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Olosuhdeseminaarin järjestivät Suomen Voimisteluliitto, Olympiakomitea ja Turun kaupunki.

Watanabe seuraa lauantaina Suomi Gymnaestradan kilpailuja ja näytöksiä Kupittaan alueella sekä osallistuu Turun kaupungin vastaanotolle. Vastaanottoa isännöi kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Seppo Lehtinen.

 

Lisätietoja:
Suomen Voimisteluliitto ry:n pääsihteeri Maria Laakso: puh. 050 5626 226
Fédération Internatonale de Gymnastique: www.fig-gymnastics.com