Tunne liike - päätösjuhla huipensi voimistelukarnevaalin

12.6.2018

Alkuperäisen tiedotteen voit lukea täältä.

Suomen Voimisteluliiton Suomi Gymnaestrada -suurtapahtuma Turussa huipentui tänään sunnuntaina esitettyyn Tunne liike -päätösjuhlaan. Päätösjuhlassa esitettiin kymmenen kenttänäytöskoreografiaa, jotka ovat vaikuttavia suurten massojen, jopa yli 1 000 voimistelijan, esittämiä voimisteluohjelmia. Juhlan huipensi finaaliesitys, jossa jalkapallostadionin nurmella voimisteli kaikkiaan lähes 4500 voimistelijaa.

Kenttänäytökset ovat erityisesti suomalaisten voimistelun suurtapahtumien kruununjalokivi, jossa osallistujat pääsevät omalla panoksellaan osaksi upeaa, vasta tapahtumassa valmiiksi rakentuvaa kokonaisuutta. Suurtapahtumien kenttänäytökset ovat tapahtumien ainutlaatuisin osa - iloa tuovia ja yhteisöllisyyttä vahvistavia elämyksiä, joiden suunnittelu vaatii pitkäjänteistä ja huolellista työtä. Kenttäohjelmia esitetään voimistelun suurtapahtumissa, joita järjestetään niin ulkomailla kansainvälisinä tapahtumina kuin kansallisestikin, Suomessa noin neljän vuoden välein.

Yksi päätösjuhlan kantavista tunteista oli esiintyjien ilo. Esiintymään pääsi jokainen voimistelun harrastaja kerran viikossa jumppaavista harrastajista aina kansainvälisellä tasolla kilpaileviin huippu-urheilijoihin saakka. Myöskään ikä tai sukupuoli ei ollut esiintymään pääsemisen este – päätösjuhlassa oli mukana sekä 1930-luvulla että vuonna 2017 syntyneitä naisia ja miehiä, tyttöjä ja poikia.

Kenttänäytösohjelmat vahvistavat myös voimistelun yhteisöllisyyttä, sillä suurtapahtumiin valmistautuminen on tiimityötä kohti yhteistä tavoitetta. Jokaisella oli kenttäohjelmassa oma tärkeä roolinsa ja samoissa ohjelmissa oli mukana voimistelijoita ympäri Suomen.

Voimistelumaailman seuraava suurtapahtumatavoite on ensi vuonna Itävallan Dornbirnissä järjestettävä kansainvälinen World Gymnaestrada. Vahva suomalainen kenttäohjelmaosaaminen tunnetaan myös maailmalla, ja tapahtumaan viedäänkin osa tänään Turussa nähdyistä kenttänäytösohjelmista. Seuraava Suomi Gymnaestrada järjestetään neljän vuoden päästä. Tapahtuman isäntäkaupunki selviää syksyllä 2018.

Lisää tietoa Anna Takala, 040 7367585, anna.takala@voimistelu.fi