#sunhyppy

Vapaaehtoisille ja Late Birds -ilmoittautuneille yli 12-vuotiaille, koreografina Liisa "Lissu" Lappalainen


#sunhyppy on hyvää fiilistä, hyppelyn rytmiä ja narun liikettä sisältävä Rope Skipping -kenttäohjelma, joka esitetään Tunne liike -päätösjuhlassa sunnuntaina 10.6. klo 13.30.  

Ohjelmaan voivat osallistua yli 12-vuotiaat nuoret ja aikuiset, jälki-ilmoittautujat ja osallistujat, jotka eivät ole mukana muissa kenttäohjelmissa.  Lisäksi ohjelmaan toivotaan tapahtuman vapaaehtoisia, jotka eivät ole työvuorossa päätösjuhlan aikaan. Ohjelmaan osallistuvilla tulee olla joko osallistujapassi tai vapaaehtoispassi. Osallistujapassit tilataan seuroittain Gympin kautta. Vapaaehtoisuudesta voit lukea lisää täältä.

Ohjelmaan ilmoittaudutaan täällä

Ohjelmassa on kaksi eri roolia:

- Haastavampi rooli: tavoite on, että selviydyt nurmella perusnaruhyppelystä 3 min. biisin ajan. Ei edellytä taituruutta, mutta kuntoa, alaraajoja ja selkää on totuteltu hyppimiseen. Haastavamman roolin opetusvideon löydät ku rullaat tämän sivun loppuun.

- Helpompi rooli: sisältää narun käsittelyliikkeitä (pyörityksiä yms.), ei hyppyjä. HELPOMMAN ROOLIN OPETUSVIDEON LÖYDÄT TÄÄLTÄ.
      

Ohjelmaan valmistautuminen

Ohjelma harjoitellaan oma-aloitteisesti videoiden avulla eikä ohjelma sisällä vaativia kuvioita, vaan tarkoitus on tuoda sykettä kentälle. Ohjelmaa harjoitellaan lauantaina klo 8 – 9 ja sunnuntaina klo 8 – 9.  

Ohjelman eturivissä hyppivät esihyppääjät, joiden perään muu esiintyvä porukka ryhmittäytyy. Ohjelman loppupuolella esipyörittäjät pyörittävät pitkiä long rope -naruja, mistä muut hyppijät juoksevat ali ja hyppäävät läpi. Näin saamme isot kohtaukset oikeaan kohtaan kentälle ilman yhteisharjoituksia.  

Jotta pääset tunnelmaan mukaan, niin pyri harjoittelemaan pitkällä narua hyppimistä ystävien kanssa ja kokeille ennen H-hetkeä narulla hyppimistä nurmikolla. Normaalisti naru saisi Rope Skippingissä osua maahan, mutta ruohikolla naru tulee pitää hieman ilmassa, ettei vauhti hyydy ruohontupsuihin.  

Musiikkina ohjelmassa soi Isac Elliotin Party Alarm.  

Esiintymisasu

Esiintymisasuna on vapaaehtoisten t-paita tai oma oranssi t-paita. Jalkaan mustat trikoot tai shortsit, ja polvisukat (valkoiset, futissukkien tyyliset) ja lenkkarit (omat, värillä ei väliä). Ohjelmassa käytettävän valkoisen hyppynarun osallistujat saavat osallistujamateriaalin mukana ja vapaaehtoiset vapaaehtoistoimistosta.  

Hiukset tulisi laittaa kahdelle ranskalaiselle letille. Jos hiuksesi ovat lyhyet, voit itse laittaa ne itsellesi sopivalla tavalla.