Aamulehden Jumppamaraton 11.6.2022 Ratinannokan puistossa

Lauantaina 11.6. Ratinannokan puistossa järjestetään Aamulehden Jumppamaraton. Jumppamaratonissa tamperelaiset voimisteluseurat ohjaavat innostavasti ja ammattitaitoisesti monipuolisia jumppia ja liikuntahetkiä - rauhallisesta kehonhuollosta vauhdikkaaseen Zumbaan! Jumppamaratonin laajasta tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Jumppamaraton on tarkoitettu kaikille kuntotasosta riippumatta, ohjelmassa on tarjolla myös perheliikuntaa. Tarkempi aikataulu ja tuntitarjonta päivitetään nettisivuille kevään aikana.

Nappaa mukaasi työporukka tai perhe – tule mukaan porukalla liikkumaan!

Hämeen Naisvoimistelijat
Helena Collin

Olen Helena Collin, pitkänlinjan liikunta-alan ammattilainen ja ryhmäliikunnan ohjaaja. Olen ohjannut voimisteluseuroissa kaikenikäisiä vauvasta vaariin; vauvajumppaa, perheliikuntaa, jumppakerhoja, aikuisille tanssia ja jumppaa sekä Ikiliike-jumppia lattioilla ja telineillä. Tällä hetkellä ohjaan Hämeen Naisvoimistelijoissa muokkaus-jumppaa sekä työssäni Tampereen SportUnin liikuntakeskusvastaavana erilaisia ryhmäliikuntatunteja nuorille ja aikuisille.
Ohjaan Suomipop muokkauksen. Tuttujen Suomipop-kappaleiden tahtiin lämmittelemme ja askellamme sekä nostamme sykettä. Tämän jälkeen teemme lihaskunto-osuuden, jossa pääset treenaamaan kehoa monipuolisesti ja loppuun teemme lyhyet venyttelyt.

Rantaperkiön Isku
Tiina Hakio

Olen ohjaaja Tiina Hakio. Olen toiminut ohjaajana, kouluttajana ja Shindo -hoitajana yli 20 vuoden ajan. Erikoisosaamista löytyy laajasti kehon- ja mielen lajeista, kuten Shindo, syvävenyttely, chi ball, pilates ja Gymstick pilates. Tiinan tärkein tavoite on tuoda tunneillaan ihmisille ympärillään iloa, valoa, lempeyttä ja rakkautta omaa kehoa ja mieltä kohtaan. 
Ajatuksena on tarjoilla lempeää liikettä keholle ja mielelle. Luvassa on syvien lihasten aktivointia, liikkuvuuden lisäämistä ja rentoutumista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi. Kaikki mikä tapahtuu kehossa heijastaa mieleen ja päinvastoin. Tunnilla yhdistetään kehollisiin harjoituksiin mielikuvien voima ja hoitava hengitys. Harjoitusten myötä keho tuntuu joustavalta, olo energiseltä ja mieli levolliselta. Tervetuloa tutkimusmatkalle omaan kehoon ja mieleen! 

Tampereen Jumppatiimi
Maria Lipsonen & Satu Niemelä

Olen Maria ja ohjaan tällä hetkellä Zumba ja Muokkaus tunteja Tampereen Jumppatiimissä. Ryhmäliikuntaohjaaja kokemusta takana jo reilu 15 vuotta. Zumba tunnit ovat edelleen ehdoton viikon kohokohta.
Zumba® fitness on latinokulttuurin inspiroima ja kaloreita kuluttava fitness tanssitunti, joka on yhtä aikaa tehokas, hauska ja mukaansatempaava. Zumban kannattavana ajatuksena on liikunnan iloa ja liikkeiden helppous. Treenatessa, vuoroin latinalaisen ja kansainvälisen musiikin tahdissa, arjen huolet unohtuvat! 


Olen Satu Niemelä. Olen ohjannut ryhmäliikuntaa useamman vuoden ajan ja mukaan on mahtunut niin kehonhuolto- kuin lihaskuntotuntejakin. Tampereen Jumppatiimi TAJU ry:ssä olen ohjannut Hathajoogaa nyt parin vuoden ajan. Ohjaajana toivon, että jokainen löytäisi itselleen mieluisan tavan liikkua. 
Hathajooga on erittäin rauhallista ja omaa kehoa kuuntelevaa. Tunnilla tehdään helppoja asanaharjoitteita, eikä aiempaa kokemusta joogasta tarvita. Tunti päättyy miellyttävään loppurentoutukseen. 

Tampereen Kisatoverit
Reetta Vaitti


Olen Reetta Vaitti. Ryhmäliikuntaa olen ohjannut Tampereen Kisatovereissa vuodesta 2018 asti. Koulutukseltani olen fysioterapeutti. Nautin kovasti liikunnan ohjaamisesta ja siitä syntyvästä yhteisestä liikunnan ilosta. Minulle on tärkeää, että liikkuminen on jokaiselle mielekästä ja juuri omaan tasoon sopivaa. Suunnittelemani tunti on kiertoharjoittelua, jossa tehdään vaihdellen sykettä kohottavia sekä lihaskuntoa vahvistavia harjoitteita. Liikkeet suoritetaan omaan tahtiin, jonka ansiosta treeni sopii ihan jokaiselle. Välineitä et tarvitse. Treenin kesto on noin 30 - 40 minuuttia.  

Tampereen Naisvoimistelijat
Mari Salminen

Olen Mari Salminen, pirteä ja sanavalmis ohjaaja, kokemusta liikuntatöistä on jo useamman vuoden ajalta. Ohjaan Tampereen Naisvoimistelijoissa aikuisliikuntatunteja, teen tuntini alusta loppuun asti itse haluttujen tavoitteiden mukaan. Käytän aina musiikkia monipuolisesti tunneillani, ja myös tässä helpossa Kuntomix! - liikuntahetkessä! 

Tampereen Sisu
Satu Roinila

Olen ohjannut liikuntaa monipuolisesti eri kohderyhmille jo lähes 15 vuoden ajan. Lähimpänä sydäntäni ovat erilaiset perhetunnit sekä voimistelun- ja akrobatian aikuisemmalla iällä aloittaneiden ryhmät.

Voimistelu on kulkenut mukanani eri rooleissa läpi elämän ja myös cheerleadingin parissa tulee tänä keväänä kuluneeksi 18 vuotta. Yhteinen historiani Tampereen Sisun kanssa on lähes yhtä pitkä. Parasta Sisussa on, että pääsen hyödyntämään valmennusosaamistani monipuolisesti sekä aikuisten, että lasten harrasteryhmien ohjaajana ja välillä haastamaan itseäni aikuisharrastajana muiden opissa. Tällä hetkellä toimin myös oman yritykseni kautta psyykkisenä valmentajana eri- ikäisille urheilijoille ja ohjaan Perhesirkustoimintaa yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.
Ohjaamani tunti on suunnattu yhteiseksi liikuntahetkeksi aikuiselle ja noin 2-5 vuotiaalle lapselle kotiympäristöön. Iästä ja taitotasosta riippumatta mukaan ovat kuitenkin tervetulleita myös kaikki muut! Tehdään tunnista juuri teidän näköinen :)

#sisuonsunsupervoima 

Tampereen Voimistelijat
Helena Collin & Miia Valtanen


Olen Helena Collin, pitkänlinjan liikunta-alan ammattilainen ja ryhmäliikunnan ohjaaja. Olen ohjannut voimisteluseuroissa kaikenikäisiä vauvasta vaariin; vauvajumppaa, perheliikuntaa, jumppakerhoja, aikuisille tanssia ja jumppaa sekä Ikiliike-jumppia. Työskentelen Tampereen SportUnin liikuntakeskusvastaavana erilaisia ryhmäliikuntatunteja nuorille ja aikuisille, lisäksi ohjaan jumppia tamperelaisissa seuroissa.
Ikiliike-tunti on tarkoitettu yli 60-vuotiaille. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa voimistelusta nauttiminen, oman kunnon säilyttäminen sekä liikkuvuuden lisääminen vanhemmallakin iällä. Ryhmä sopii hyvin myös vammojaan kuntouttaville. Ohjaajan ammattitaitoisella opastuksella kaikki pääsevät liikkumaan itselleen sopivalla tavalla. Tule rohkeasti mukaan jumppailemaan ja kokeilemaan, vinkkaa perheenjäsenelle tai ystävällekin!


Olen Miia Valtanen Tampereen voimistelijoiden harrastepäällikkö. Ohjaan Tv:llä lasten voimistelukouluja ja perheliikuntaa mm. Akrokeskuksella Lielahdessa. Minulla on pitkä kokemus lasten kanssa työskentelystä ja lasten liikunnan ohjaamisesta eri lajeissa.
Perheakrossa lapsi ja aikuinen pääsee temppuilemaan ja liikkumaan yhdessä. Tunnilla kehitetään monipuolisesti perus liikuntataitoja ja leikitään erilaisia liikunnallisia leikkejä. Harjoittelemme helppoja pariakrobatia liikkeitä yhdessä oman aikuisen kanssa. Tunti sopii hyvin 2-6 vuotiaille lapsille.