Suurtapahtuma saapuu Turkuun

23.1.2017

Suomi Gymnaestrada tapahtuma rantautuu vuonna 2018 Turkuun. Tuhansia osallistujia sekä katsojia keräävä voimistelun suurtapahtuma Gymnaestrada saapuu kesäiseen Turkuun 7.-10.6.

Suomi Gymnaestrada-suurtapahtuma toteutetaan samassa iloisessa hengessä kuin vuonna 2015 järjestetty kansainvälinen Gymnaestrada. 

- Haluamme järjestää Turussa tapahtuman, joka kiinnostaa mahdollisimman montaa voimistelussa mukana olevaa ja erityisesti onnistua houkuttelemaan uusia katsojia ja kokeilijoita. Tavoitteenamme on elämyksellisen tapahtuman lisäksi parantaa voimistelun olosuhteita ja toimijoiden osaamista Turussa, toteaa Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso.

Voimistelun Suomi Gymnaestrada 2018 toteutetaan kumppanuusmallilla Turun kaupungin ja paikallisten seurojen kanssa.

- Tapahtumien aluetaloudelliset vaikutukset ovat merkittäviä, joten myös ydinkeskustan kaupat ja palvelut toivottavat voimistelijat tervetulleiksi, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

- Otamme voimistelijat ylpeinä vastaan Turkuun, vahvistaa Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

Kalmarin mukaan tapahtuma toimii eräänlaisena näyteikkunanan Kupittaan liikunta-alueelle.

- Vuonna 2018 alueella on kolme suurta sisäliikunta-areenaa: Marli Areena, palloiluhalli ja Kupittaan urheiluhalli. Lisäksi Veritas Stadion tapahtuman loppunäytöspaikkana on huikea lähes 10 000 katsojan kapasiteetiltaan, Kalmari kertoo.

Suomi Gymnaestrada koostuu erilaisista näytöksistä, kilpailuista, kenttäohjelmista, koulutuksista, iltaohjelmista sekä voimistelun kokeiluista. Se kokoaa eri voimistelulajien harrastajat ja kilpailijat yhteen. Osallistujia odotetaan tulevan jopa 10 000, katsojia uskotaan saatavan tuhansia.