Tuhansia tulijoita Turkuun

16.10.2017

Kesän liikuttavimmat festarit saapuvat Turkuun kesällä 2018.

Voimistelun Suomi Gymnaestrada valtaa Turun kesällä 2018. Kesän liikuttavimmat festarit ovat näillä näkymin saamassa tuhatpäisen osallistujajoukon.

Alustavia ilmoittautumisia tapahtumaan tuli määräaikaan mennessä 8600 kappaletta. Ilmoittautumislomake on kuitenkin yhä auki ja sinne odotetaan saapuvaksi vielä lisää ilmoittautumisia ennen sitovien ilmoittautumisten päivämäärää, joka on 31.1.2018.

Ensi kesänä 7.-10-6-2018 järjestettävä Voimistelun Suomi Gymnaestrada kokoaa Turun seuralle suuren joukon voimistelijoita. Luvassa on voimistelun tunnelmaa harrasteesta huipulle. Neljän päivän aikana Suomi Gymnaestrada valtaa  Kupittaan urheilupuiston Voimistelupäivien, Lumo-finaalinkenttäohjelmien, voimistelulavojen, kokeilupisteiden ja erilaisten oheisohjelmien muodossa. Luvassa on myös erilaisia voimistelunäytöksiä Turun kaupunginteatterista Marli-halliin ja ulkolavoille. Lipunmyynti näytöksiin käynnistyy loppuvuoden aikana. Tapahtuman aikana järjestetään myös koulutuksia ja olosuhdeseminaari.

Hotellimajoituspaikkoja on vielä jokunen jäljellä. Koulumajoitukseen on alustavasti ilmoittautunut reilu 4000 voimistelijaa, jotka saapuvat ympäri Suomen. Tapahtumaan odotetaan myös ulkomaisia voimistelijoita.