Joulupukin naapurit tulevat myös

26.11.2017

 

 

Seurat ympäri Suomen valmistautuvat parasta aikaa hyvillä fiiliksin ensi kesän ykköstapahtumaan.

Pitkä matka, mutta voimistelun palo ja ilo tuovat jopa tuhannen kilometrin päässä Turusta olevan Sodankylän Kisasiskot myös Suomi Gymnaestradaan. Valon leikki -kenttäohjelmaan osallistuu Sodankylän Kisasiskojen riveistä jopa 12 voimistelijatyttöä.

Naisia Elämän voima -ohjelmaan osallistuu suurin piirtein samanmoinen sakki.

Turkuun olisi tullut Lapista enemmänkin osallistujia, mutta Inga Lokka sekä Päivi Neitola kertovat pitkän matkan tuottamien kustannusten karsineen osallistujamäärää.

"Talkoita tehdään, jotta matkasta ei tulisi kovin kallis. Avustushakemuksiakin laitamme menemään, jotta täältä Joulupukin naapurista varmasti päästään lähtemään."

"Kaikesta huolimatta Sodankylän Kisasiskot on satavuotiaan Suomen kunniaksi sellaisessa nosteessa, että Turusta on varattu meitä varten yksi kokonainen hotelli. Se kertonee siitä pohjoisesta innosta, mikä täältäpäin sinne etelään on puhaltamassa", Lokka ja Neitola toteavat.

Sodankylän Kisasiskot ovatkin tyytyväisiä, että lasten yhteinen harjoitus järjestetään Oulussa. Näin ollen matka Ouluun onnistuu päiväreissuna, vaikka kilometrejä sinnekin kertyy yli 300 suuntaansa.