Siisti tapahtuma, jossa moppikin heiluu

6.2.2018

 

Kesän 2018 liikuttavimmat festarit pidetään Turussa, kun kaupunkiin rantautuu Suomi Gymnaestrada tuhansine voimistelijoineen. Tapahtumasta on tulossa supersiisti, jonka viimeistään perjantai-illan Mikään ei mun hulluuttani muuta-näytös osoittaa.
Näytöksessä nimittäin heiluu voimistelijajoukon lisäksi myös moppi jos toinenkin. Näytökseen valittu Tuulettaret-ryhmä koostuu Turun Urheiluliiton ja Lahjan Tyttöjen voimistelevista naisista. Tuulettarien esitys kantaa nimeä Keski-iän kabaree, jossa liikutaan iloisesti aikuisen naisen ruuhkavuosien maisemassa.

- Ollaan tehokkaita niin äiteinä, vaimoina, ystävinä kuin uran luojinakin. Naisen pitää ehtiä joka paikkaan sinipiikaa viuhtoen. Lopuksi kuitenkin arki on parasta juhlaa ja ystävät korvaamattomia, Heli Rimpi Tuulettarista kertoo.

Kaupunginteatterin tosiaan valtaa noin 40 naista moppeineen. Kuten Rimpi vielä lisää, ohjelmassa hullutellaankin menevästi. Esiintymiskokemusta naisjoukolla on kirjavasti. Kun tieto Gymnaestradan saapumisesta Turkuun rantautui Rimpin ja kumppaneiden korviin, päätti naisjoukko viritellä voimisteluvarsiaan.

- Oli pakko alkaa muutaman muun asiasta innostuneen kanssa lämmittelemään entisiä voimistelijoitamme esiintymään teatteriin.

Idea sai alkuun osakseen pientä vastustelua. ”En ole tehnyt mitään moneen vuoteen” ja  ”oon niin huonossa kunnossa”-vastaukset kuitenkin vaihtuivat Rimpin mukana varsin nopeasti JES-moodiin.

- Homma lähti sitten lentoon, hän kertoo.

Kahden seuran yhteistyössä tekemä näytös on yksi perjantai-illan kohokohdista. Turun kaupunginteatterin valtaava näytös tuleekin olemaan jotain ainutlaatuista ja upeaa mahtavissa puitteissa. Lippuja molempiin näytöksiin on rajoitetusti tarjolla. Hanki lippusi täältä ja Lue lisää näytöksestä täältä.