Tapahtuman turvallisuus osaavissa käsissä

26.2.2018

Mitä yhteistä on Ähtärin pandoilla, teinisensaatioduolla Marcus & Martinuksella sekä voimistelun suurtapahtumalla Suomi Gymnaestradalla? Kaikkia yhdistää hämeenlinnalainen turvallisuusalan ammattilainen, Ville Ketonen.

Ketonen vastaa Suomi Gymnaestradan turvallisuudesta yhdessä Local Crew:n henkilökunnan ja voimisteluväen kanssa. Tapahtuma onkin hyvissä hyppysissä, sillä Ketoselta löytyy vino pino kokemusta eri tapahtumista ja niiden turvaamisesta. Muutama viikko sitten Ketonen oli turvaamassa pandakarhujen saapumista Suomeen, hetki sen jälkeen hän toimi turvaamassa Marcus & Martinus-poikaduon Suomen-keikkaa.

Miehen kokemuspankista löytyy useampi Ruisrock ja jopa Madonnan Suomi-keikkakin, vain muutaman mainitakseni. 

- Suurimpia tapahtumia, joita olen ollut tekemässä, ovat olleet väkimäärällisesti 100 000-140 000 hengen tapahtumia. Toki Madonnan Suomen keikka 2009 on jäänyt mieleen myös, silloin oli 85 000 lipun ostanutta, Ketonen summaa.

Tulevan kesän Suomi Gymnaestradaa Ketonen joukkoineen odottaa hymyissä suin. Tapahtuma kun profiloituu liikkuvien ihmisten hyvänmielen tapahtumaksi. Mutta silti muutama turvallisuusvinkki tulijalle Ketosella on.

- Säänmukainen varustus on tärkeää, Suomen kesä voi olla olla yllättävänkin monivivahteinen. Kokemuksen mukaan yhteen päivään voi sisältyä niin viileä aamu, helteinen päivä ja illaksi vesi- tai pahimmilleen lumisadetta ja pakkastakin. Tämä tulisi huomioida, Ketonen vinkkaa.

- Mutta hyvät kengät on hyvä olla, liikutaan paljon. Lisäksi aurinkorasvaa ja paljon juomista. Niin ja mukaan ottakaa vain hyvää mieltä, hyvähenkinen tapahtuma on turvallinen tapahtuma.

Turkua Ketonen pitää mainiona tapahtumakaupunkina.  Turvallisuuden kannalta tärkeää on myös liikkuminen tapahtumaan ja tapahtumasta pois. 

- Gymnaestradaan saapuessa ja sieltä lähtiessä, maltti on aina valttia matkatessakin. Myös kouluilta tapahtumapaikoilla. Olkaa valppaina ja noudattakaa liikennesääntöjä, ei ryntäillä vaikka kivaa onkin, Ketonen muistuttaa.
 

YLEMPI KUVA: Ville Ketonen (vasemmalla) yhdessä Local Crewn kanssa ottamassa pandat vastaan Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kuvaaja: Mikaela Holmberg

ALEMPI KUVA: Ville Ketonen ja Sisu Suomen Voimisteluliiton toimistolla. Kuva: Anne Lius-Liimatainen