Suurtapahtumafiilistä pääkaupunkiseudulla

10.4.2018

Kenttäohjelmien yhteisharjoitukset 7.4.2018 sujuivat upeasti ja lupailivat, että Turussa nähdään kaikkien aikojen päätösjuhla!

Neljä suurta pääkaupunkiseudun urheiluhallia täyttyi voimistelijoista lauantaina 7.4.2018, kun yli 4000 lasta, nuorta ja aikuista saapui harjoittelemaan Turussa kesäkuussa esitettäviä kenttäohjelmia. Osa voimistelijoista lähti matkaan jo perjantaina ja yöpyi Voimisteluliiton tarjoamassa koulumajoituksessa Vantaalla. Toiset hyppäsivät busseihin varhain lauantaiaamuna ollakseen Helsingissä puoli kymmeneltä, kun ensimmäiset harjoitukset alkoivat.

Jännitystä oli ilmassa, kun kuvioita päästiin ensimmäistä kertaa kokeilemaan yhdessä. Kaikkein suurin porukka, noin 2000 voimistelijaa, suuntasi Vantaalle Myyrmäki-halliin harjoittelemaan Energian ympäröimä ja Elämän voima -ohjelmia. Pasilan Urheiluhallilla oli yli tuhat lasta ja nuorta harjoittelemassa #oonhyväjustnäin-ohjelmaa ja Salaperäistä labyrinttiä. Loput noin 2000 voimistelija harjoitteli Itä-Helsingin Myllypurossa, jossa kenttäohjelmien yhteisharjoituksille oli varattu sekä suuri jalkapallohalli, Pallomylly, että neljän salibandykentän verran hallitilaa viereisestä Arena Centeristä.

Myös Voimisteluliiton väki oli jännän paikan edessä, ja yhteisharjoituksia oltiinkin ryhdytty valmistelemaan hyvissä ajoin, jo viime vuoden puolella. Perjantaina toimihenkilöt kiersivät vielä kaikki harjoitteluhallit, testasivat äänentoistolaitteet, viimeistelivät paikkamerkkien laittoa koskevat suunnitelmat ja tekivät monenmoista muuta, jotta harjoitukset sujuisivat mutkattomasti ja voimistelijat saisivat keskittyä täysin itse asiaan, kenttäohjelmakuvioiden harjoitteluun.

Itse harjoituspäivänä fiilis oli katossa aamusta asti. Jossain paikassa järjestäytyminen vei vähän enemmän aikaa, jossain toisessa vähemmän, mutta kaikkialla omat paikat löydettiin ja rivit saatiin suoriksi. ”Oli ihanaa nähdä, miten kotisalilla harjoitellut pikkukuviot nivoutuivat yhdeksi kokonaisuudeksi”, kertoi eräs mukana ollut voimistelija. Joissakin ohjelmissa on mukana rekvisiittaa, ja näitä ohjelmia päästiin nyt harjoittelemaan ensimmäisen kerran sen kanssa. Valon leikissä mukana olevat saivat haavinsa, Ilon myrskyn esittäjät huivinsa ja Elämän voiman naiset peruukkinsa. ”Hienoa, miten tuhat naista kuunteli tarkkaavaisesti ohjeita, ja tuntui, että saatiin homma toimimaan todella nopeasti yhteen. Peruukitkin pysyivät kiltisti päässä, vaikka niissä tuli todella kuuma”, kuvaili Elämän voimassa mukana oleva voimistelija.

Tästä on nyt hienoa jatkaa ohjelmien harjoittelua ja itse tapahtuman odottelua. Onneksi h-hetki jo lähenee!