Mittauta pesäpallolyöntisi pallonnopeus ja muuta hauskaa!

8.6.2018
Kupittaan toimintapuistossa oli ensimmäisenä tapahtumapäivänä runsaasti lajikokeilupisteitä ja innokkaimmat kokeilijat olivat löytäneet esimerkiksi trampoliinit ja parkour-telineet. Kokeiltavia lajeja on perinteisistä palloilulajeista, pesäpallosta ja jalkapallosta aina taekwondoon ja capoeiraan.

Taitoa ja tekniikkaa voi käydä harjoittelemassa vaikkapa ketteryysradalla ja ringetten maalintekopisteellä. Toimintapuistosta löytyy myös puistogolfia, säbää ja cheerleadingia. Jo pienoiseksi Suomi-ilmiöksi muodostunut keppihevosratsastus on myös läsnä Kupittaalla. Lajipisteellä saa lainaksi keppihevosen eli kepparin, jolla voi lähteä kiertämään esterataa. Askellajiksi voi valita ravin tai laukan oman kunnon mukaan.

Laji on syntynyt lasten innostuksesta hevosiin. Harrastajien ikä vaihtelee noin 10-vuotiaista aikuisiin. Keppihevosratsastuksesta on kehittynyt myös SM-tasoinen kilpalaji, johon kuuluvat este- ja kouluratsastusluokat. Kilpatasolla säännöt mukailevat oikean ratsastuksen sääntöjä.  Keppihevosratsastukseen kuuluu kiinteästi välineiden valmistus, sillä tositekijät valmistavat omat kepparinsa itse. Lapsiharrastajat miettivät tarkasti, mikä hevosrotu ja luonne sopisivat parhaiten omalle ratsulle. Muitakin välineitä, kuten esteratoja, talleja ja jopa hevoskuljetustrailereita voi tehdä itse. Harrastuspaikaksi kelpaa piha tai vaikka puisto.

Aivan keppihevosratsastuspisteen vierestä löytyy toisen hevosurheilulajin kokeilupiste. Kyseessä on vikellys eli taitovoimistelu hevosen selässä. Oikeita hevosia Kupittaalle ei ole kuitenkaan tuotu, vaan niitä korvaavat tynnyrihevoset. Avustajat punttaavat kokeilijan ”hevosen” selkään ja opastavat perustason liikkeissä. Siirtymiset liikkeestä toiseen täytyy muistaa tehdä mahdollisimman pehmeästi, hevosta turhaan rasittamatta. Kun nämä liikkeet alkavat sujua, niin voi hakeutua oikeiden vikellyshevosten pariin ja alkaa harjoitella vaikeampia kuvioita vaikka parin kanssa.

Kupittaan toimintapuisto on avoinna jokaisena Suomi Gymnaestradan tapahtumapäivänä seuraavasti: perjantai 8.6.  klo   9 – 18

lauantai 9.6. klo   9 – 18

sunnuntai 10.6. klo   9 – 13