Voimistelijat näkyvät Turun katukuvassa

9.6.2018
Kupittaan alueella Gymnaestrada-viikonloppuna liikkuneet eivät ole voineet välttyä törmäämästä oranssireppuisiin ja kisapassi kaulassa kulkeviin voimistelijoihin. Pikagallup vastaantulijoiden keskuudessa osoittaa, että vaikka tapahtuma tunnetaan, aivan kaikkia se ei ole vielä tavoittanut.  

Heti ensimmäinen haastateltava on yllättäen hyvinkin sisällä asiassa. Pasi on pysähtynyt tsemppaamaan naapurin tyttöjen joukkuetta heidän matkallaan harjoituksiin. -Joo, tiedän kyllä tapahtuman oikein hyvin, siitä on meillä päin puhuttu jo kuukausitolkulla! Naapurin rouva yritti minuakin jallittaa vapaaehtoiseksi tähän tapahtumaan, mutta kun minulla on vuorotyö niin ei se nyt sitten onnistunut. Sen verran pystyin järjestämään, että huomenna menen katsomaan näiden tyttöjen esitystä sinne Kupittaan lavalle.  

Osalle vastaantulijoista Gymnaestrada ei ollut ennestään tuttu tapahtuma, osa taas oli kuullut nimen ja että tapahtuma liittyy voimisteluun. Osa oli jo ehtinyt tehdä viikonlopuksi muita suunnitelmia. Saara ja Mika ovat matkalla rautatieasemalle ja harmittelevat yhteensattumaa. -Varmasti osallistuttaisiin, jos vain olisi vapaata. Helsingissä vuonna 2015 törmättiin Gymnaestradaan ihan sattumalta ja se oli kyllä niin hienoa, että sen haluaisi kokea uudelleen. Voimistelunäytöksien seuraamisesta saa itse hyvää mieltä ja ne ovat varmasti voimistelijoille itselleen voimaannuttavia. Hauskaa, kun katukuvassa näkyy iloisia ihmisiä!  

Turkulainen linja-autonkuljettajakin jaksaa hymyillä, vaikka takana on jo kolme päivää jumppareiden vilinää ja hälinää. -Mä olen ajanut sellaista linjaa, jolla liikkuu tosi paljon näitä voimistelijoita. Enimmäkseen on ollut nuoria niiden oranssien reppujen kanssa, mutta on siellä ollut vanhempaakin väkeä. Välillä mun bussi on ollut niin täynnä, että on pitänyt pyytää tiivistämään taaksepäin. Paikoitellen kohtalaisen vilkkaita ja äänekkäitä matkustajiaan kuski kuitenkin kiittelee erinomaisen hyvästä käytöksestä ja toivottaa voimistelijat tervetulleeksi uudelleenkin Turkuun.  

Airi, 84, on kauppareissulla ja seuraa ilahtuneena jumppareiden vilinää Kupittaalla. -En tiennyt tästä etukäteen, mutta voimistelijat näkyvät kyllä hyvin katukuvassa. Minä annan erittäin suuren arvon tällaisiin tapahtumiin osallistuville ihmisille ja sille, että tällaisia tapahtumia ylipäänsä viitsitään ja osataan järjestää. Minäkin voisin oikeastaan sopia ihan hyvin tuohon joukkoon, hän sanoo osoittaen ensin Elämän voima –naisten valkoisia peruukkeja ja sitten omaa luomuvalkeaa tukkaansa. -Toivon menestystä kilpailijoille ja koko tapahtumalle, toivottavasti myös sää suosii, Airi vilkuttaa vielä mennessään.  

Kaupoissa osanottajien runsaus on näkynyt lähinnä välipalahyllyjen tyhjenemisenä. -Nuoria on tosi paljon liikkeellä, mutta mitään häiriötä ei ole ollut. Valikoimasta näyttävät parhaiten liikkuvan patongit, kolmioleivät, juomat ja muut snacksit. Suklaata ja karkkiakin menee, eli ihan kaikki välipalat eivät ole sieltä terveellisimmästä päästä, nauraa Citymarketin kassa Jaana.