Parasta Gymnaestradassa on yhdessä oleminen

9.6.2018
Telinevoimistelijat Enna ja Jenny Oulusta halusivat ennen haastattelua tsemittää nojapuusarjaa aloittavaa joukkuetoveriaan. Ennan tukan letityskin jää hetkeksi kesken. -Ai mikä on ollut parasta? Tämä halli on tosi hieno! Me odotetaan kisojen seuraamista ja kannustetaan kavereita, se on varmaan ihan parasta mitä tänä viikonloppuna voi olla, tytöt pohtivat.  

Oulusta tulevat myös Saga, Roosa ja Malla, joiden mielestä Pete Parkkosen torstainen konsertti oli toistaiseksi parasta antia. Tyttöjen odotuksissa eli jo kovin sunnuntainen joukkuekisa, johon kukin joukkue saa pukeutua valitsemallaan tavalla. Uteluun pukeutumisen tyylistä tytöt huutavat yhteen ääneen: –Ei me kerrota vielä, tietenkään, sen pitää olla yllätys!  

Hannele Helsingistä on tullut tyttäriensä Eerikan ja Mimosan kanssa Turkuun. Naisten odotukset kohdistuvat tulevaan esiintymiseen perheliikunnan näytöksessä. –Minä olen myös kannustamassa omaa joukkuettani Käpylän Voimistelijoita kaupunginteatterin näytöksessä. Uusia lajeja kokeilemassa   Härmän Siskot pyrähtää paikalle kuin pyörremyrsky. –Me halutaan katsoa esityksiä! Ja pitää hauskaa kanssa! Joo, pidetään ystävien kanssa hauskaa! Nyt me ollaan menossa lajikokeiluihin, mä meen kuplafutikseen! Ja mä meen siihen palloon, jonka sisällä voi kävellä veden päällä! Niin mäkin! Puoli sekuntia ja tytöt ovat sännänneet tiehensä…  

-Kulkue oli tosi kiva ja tänään me ollaan vielä menossa piknikille ja maauimalaan, kertovat Liedon Lujan tytöt Team Ixinasta. –Kaikkein kivointa tässä Gymnaestradassa on, että pääsee itse esiintymään ja saa kannustaa kavereita.  

Lajikokeilupisteessä TCS Smashin cheerleadingjoukkueella on iloinen fiilis. –Parasta voimistelussa on yhdessäolo. Niin, ja joukkuehenki, mikä tulee siitä yhdessä tekemisestä. Tässä lajissa täytyy myös olla luja luottamus kavereihin, tytöt analysoivat ihmispyramidiensa rakentamisen välillä.

 

Iloa ja elämyksiä

Lajikokeilupisteissä testaajat ja opastajat ovat liikuttavan yhtä mieltä siitä, että Gymnaestradan parasta antia ovat uusien elämysten saaminen ja niiden tuottaminen, sekä tietysti kaikkialla vallitseva iloinen meininki.  

Pyhtään Naisvoimistelijat valkoisissa peruukeissaan erottuvat ryhmänä jo kaukaa. Nauravaiset naiset ovat silmin nähden iloisia siitä, että saavat olla mukana näin isossa tapahtumassa, joka on jotain aivan muuta kuin naisten normaali arki. –Liikkuminen on olut parasta. Ja turkulaiset. Ihanat turkulaiset!   Ylivolin Linnea-ryhmän rouvat ovat tulleet Gymnaestradaan tapaamaan vanhoja tuttuja ja nauttimaan oman ryhmän meiningistä. –Pientä jännitystä tämä tietysti tuo elämään, mutta enemmän tänne houkuttelee se ”voimisteluperhe”, eli se yhteisöllisyyden tunne, joka näin isossa tapahtumassa on.  

Samoilla linjoilla ovat Helsingin Jyryn energiset naiset, jotka kaupunkilavaesiintymisensä nostattamassa endorfiinipuuskassa säkenöivät liikkumisen riemua. –Me ollaan jo nyt koettu täällä niin ihokarvat pystyyn nostattavan hienoa tunnelmaa, ettei uskalleta edes toivoa enempää. Ihan mahtavaa!   Kaiken kaikkiaan Gymnaestradan osallistujat ovat hyvin samoilla linjoilla odotustensa ja niiden täyttymisen suhteen: parasta tapahtumassa on yhdessä tekeminen ja kokeminen, esiintyminen ja muiden tsemppaaminen.  Fiilis on katossa ja katto korkealla.