Toimintapuisto tarjosi kivaa tekemistä kaikille

9.6.2018
Yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton kanssa toimintapuistoon oli järjestetty kokeilupisteet keppihevosteluun sekä vikellykseen. Kokeilualueella ensimmäisenä olevalla toimintapisteellä on kävijöitä riittänyt välillä ruuhkaksikin asti, ja toimintapisteelle on saapunut ratsastuksen lajeja kokeilemaan runsaasti niin Gymnaestradan osallistujia kuin yksittäisiä kävijöitä. Keppihevostelu on koko perheen harrastus, sillä myös vanhemmat, erityisesti äidit, ovat innokkaasti mukana esteitä ylittämässä.

 

Turkulainen Kirsi Rinne oli saapunut toimintapuistoon perheensä kanssa kokeilemaan eri lajeja ja etsimään harrastusta nuorimmalle pojalle. Kolmen pojan äiti kehui toimintapuiston tarjontaa ja perhe aikoi viihtyä alueella koko päivän. Pojat olivat kokeilleet jo sählyä ja trampoliineja, ja seuraavaksi perhe aikoi siirtyä pesäpallon lyöntiharjoituksista taekwondoon. Taekwondon kokeilupisteellä potkuja harjoittelemassa olivat kymmenvuotiaat kaverukset Linda ja Charlotta. Molemmat kehuivat ensikosketusta lajiin tosi kivaksi ja urheilulliset tytöt kertoivat kokeilleensa jo vikellystä ja Juissi-hallin voimistelun kokeilupisteitä.

 

Tyttöjä Salosta kuljettamaan lähtenyt Lindan äiti kertoi heidän tulleen viettämään päivää Turussa ihan vain Gymnaestrada-tapahtuman takia. Hän oli vaikuttunut monipuolisesta tarjonnasta sekä näkemistään näytöksistä. Tytöillä oli aikomuksena kokeilla päivän aikana mahdollisimman montaa lajia ja siihen 23 liikuntalajia käsittävä toimintapuisto tarjosi erinomaiset puitteet.

 

Voimistelu on parasta Gymnaestradassa

Ulvilalaiset Ellen, 9, Aaron, 6 ja Evelin, 1, olivat tulleet Voimistelun Suomi Gymnaestradaan vanhempiensa saattamina. Joukkuevoimistelua harrastava Ellen osallistuu sunnuntain Tunne liike -päätösjuhlassa Salainen labyrintti -kenttäohjelmaan. Turussa on mennyt mukavasti ja kivointa Ellenin mielestä on ollut kokeilupisteet. Pikkusisarukset osallistuvat puolestaan yhdessä äitinsä kanssa perheliikunnan kenttäohjelmaan. Jalkapalloa harrastavasta Aaronista mukavinta koko tapahtumassa on ollut futiksen kokeilupisteet. Oululaiset Matleena, 10 ja Marikki, 8, kävivät voimistelun kokeilupisteillä Juissi-hallissa isoäitinsä kanssa sillä aikaa kun äiti harjoitteli omaa kenttäohjelmaa vastapäisellä pallokentällä. Kellon työväen urheilijoita edustavat tytöt olivat ensimmäistä kertaa isossa voimistelutapahtumassa.

 

Torstaista asti Turussa viipyneiden siskosten mielestä Suomi Gymnaestradassa kaikki on niin suurta. Tytöt meinasivat itsekin päästä kenttäohjelmaan, mutta lopulta omasta seurasta ei saatu sopivaa ryhmää kasaan. Ehkä Suomi Gymnaestrada saadaan lähivuosina Ouluun, niin että tytöt pääsevät esiintymään kotikaupungissaan. Isoäiti tiesi kertoa, että oululaiset havittelevat voimistelun suurtapahtuman järjestämistä lähitulevaisuudessa. Kaikista parasta voimistelutapahtumassa Matleenan ja Marikin mielestä on kuitenkin se, että saa nähdä oman äidin sunnuntain kenttäohjelmassa.