Kenttäohjelmat viittä vaille valmiina

8.6.2018
Ohjaajien kommentit kaikuivat Kupittaan nurmikentillä toiseksi viimeisenä tapahtumapäivänä, kun menossa oli kenttäohjelmien harjoitukset sunnuntain Tunne liike -päätösjuhlaa varten.

 

Tapiolan voimistelijat valmistautuivat Elämän voima -kenttänäytöksen harjoituksiin Veritas-stadionilla lauantaina yhdessä yli tuhannen muun peruukkipäisen voimistelijan kanssa. Voimistelijat on jaettu kahteen eri rooliin, yksillä on kehärummut, toisilla kapulat. Soitinten käsittelyssä ei ollut ilmennyt ongelmia aikaisemmissa harjoituksissa. Sen sijaan paikkojen löytämisessä oli ollut pientä haparointia. Samoilla linjoilla olivat Jyväskylän naisvoimistelijat, joilla oli reilun 30 naisen edustus Elämän voimassa.  

Suomi Gymnaestradan ehkä kantaaottavin kenttäohjelma on #oonhyväjustnäin. Nea Vallinin ja Riikka Kuusipohjan laatiman koreografia käsittelee nuorten itsetuntoa ja vastustaa some-kiusaamista. Tarkoituksena on viestittää voimistelun keinoin, ettei sosiaalisessa mediassa tarvitse olla feikki.

Vallin ja Kuusipohja ovat ensikertalaisia kenttäohjelman koreografeina. He halusivat valita ohjelmalle nuoria lähellä olevan aiheen, johon näiden olisi helppo samaistua. Hankalinta koreografien mielestä suunnitteluvaiheessa oli hahmottaa siirtymisiä ja etäisyyksiä, joita onkin mitattu mittanauhan avulla. Kokemus on kuitenkin ollut niin antoisa, että kaksikko on valmis tulevaisuudessakin tarttumaan vastaavaan haasteeseen.  

#oonhyväjustnäin-kenttäohjelmassa nähdään noin 500 nuorta voimistelijaa. Lahjan Tyttöjä edustavat Petra, Ronja, Vera ja Anni lähtivät mukaan ohjelmaan valmentajansa ilmoittamina. Tästä tytöt eivät olleet pahoillaan, sillä sekä koreografia että sen teema ovat mieluisia. Ensi kertaa kenttäohjelmassa esiintyvät tytöt pitävät ohjelmasta, koska se on vauhdikas ja siinä saa tehdä muutakin kuin ojennella käsiä.

Tytöt ovat jakaneet teemaa myös somessa postaamalla ohjelman nimeä kantavalla aihetunnisteella kuvia Snapchatissa ja Instagramissa. Petra, Ronja, Vera ja Anni ovat itsekin huomanneet, että somessa moni yrittää antaa itsestään valheellisen kuvan.   Samoihin aikoihin vastapäisellä pallokentän laidalla harjoitusvuoroaan odotteli saksalaisista tanssijoista ja voimistelijoista koostuva ryhmä. Heiltä tullaan näkemään noin 140 hengen kenttäohjelma, joka kantaa nimeä Dance, dance, dance. Samainen ohjelma on esitetty laajempana versiona vuosi sitten Berliinissä noin tuhannen tanssijan voimin, mutta nyt Turussa nähtävän, mukaillun koreografian on laatinut Birke Kotre. Saksalaiset tanssijat ja voimistelijat tapasivat toisensa ensi kertaa tällä kokoonpanolla perjantaina, mutta harjoitusvideoita on lähetetty puolin ja toisin eri puolille Saksaa jo pidemmän aikaa.