Teatterin täydeltä tunnelmaa

9.6.2018
Turun kaupunginteatteri tarjosi ainutlaatuisen näyttämön vaikuttavalle Mikään ei mun hulluttani muuta -näytökselle. Perjantaina kahdesti esitetty loppuunmyyty näytös tarjosi tunnelmallisen tunnin keskellä Gymnaestrada-tapahtumaa.

 

Näytöksessä nähtiin 21 taidokasta esitystä eri voimisteluseuroista sekä kansainvälisiä vierailijoita Latviasta ja Japanista. MGLA:n naisten ryhmä täytti teatterisalin japanilaisella tunnelmalla Feeling the National Tradition -esityksessään. Ryhmässä on mukana jopa 90-vuotiaita voimistelijoita. Latvialainen Art Insightin voimistelijat esiintyivät näyttävissä hämähäkkikuvioisissa asuissaan Who you really are-ohjelmassaan. Illan sydämet sulattavimman hetken yleisö koki kun Naanantalin voimistelijoiden Chili-ryhmä esiintyi Special Olympics ohjelmallaan, jossa koreografeina olivat toimineet Assi Aalto, Emmi Aalto ja Saija Järviö. Voimistelijoiden välitön esitys vanteella ja nauhalla oli täynnä liikunnan iloa parhaimmillaan.

 

Kesken näytöksen lavalle marssivat mopit kourassaan Turun Urheiluliiton ja Lahjan tyttöjen Tuulettaret näyttävässä ja huumoristisessa Keski-iän kabareessaan osoittaen, että otsa rypyssä ei tarvitse voimistella. Paidat lentelivät pois päältä, esiintyjillä kylläkin, kun Oskar ja Robert Kirmes esittivät huikean ohjelmanumeron nojapuilla. Miesten telinevoimistelussa Espoon Telinetaitureita edustavat miehet osasivat ottaa yleisönsä, ja taidokas ja huimapäinen esitys sai katsojat haukkomaan henkeään.

 

Toisenlaisesta taidokkuudesta yleisö pääsi nauttimaan kun rytmisen voimistelun naisten ja yksilöiden maajoukkue, haastajaryhmä sekä matkalla mestariksi leirin nuoret esiintyivät yhteisellä ohjelmanumerollaan, jonka koreografiasta vastasi Klara Kodra.

 

Voimistelun parista löytyy todella monipuolista osaamista, sillä esitysten koreografiat, puvustus ja esitysten ohjaus ovat kaikki viimeisen päälle ammattitaitoisesti suunniteltuja. Yleisölle viimeistellyt näytökset ovat ainutlaatuisia seurata, sillä koko salin täyttävä tiivis tunnelma ottaa katsojan mukaan osaksi upeaa lajia.