Saksalaiset voimistelijat tulossa innolla Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan

18.5.2022
”Olemme enemmän kuin iloisia saadessamme tulla suurella delegaatiolla Gymnaestrada Tampere 2022 -tapahtumaan ja että näin pitkä ystävyys Saksan ja Suomen välillä on olemassa. Vuonna 2018 saksalainen delegaatio nautti fantastisesta Gymnaestradasta Turussa. Kahden vuoden pandemian jälkeen olemme iloisia voidessamme tavata jälleen Tampereella”, sanoo Agnes Hartmann Saksan Voimisteluliitosta. 

 

Saksalaiset ryhmät ovat mukana niin avajaisissa, iltanäytöksissä, päätösjuhlassa kuin kaupunkilavan esityksissä. 

Tässä esimakua siitä, mitä on luvassa. 

Avajaiset

TSV Hüttlingen “Avanti, Avanti” esiintyy avajaisissa. Voimistelua ja akrobatiaa sisältävän ohjelman teemana on monimuotoisuus - maailmamme tarvitsee värejä harmaan sijaan". Koreografeina toimivat Silvi Wirth ja Angela di Liverto.

Show it!

”Perjantai-iltana meillä on kolme seuraa yhdessä esityksessä: TV Eidelstedt Hamburg “SVE Showteam”, SV Holm-Seppensen “Friends”, Fiko Rostock, “Turn- und Showteam”. Esityksen teemana on "Party like Gatsby". Esitys on yhdistelmä voimistelua, akrobatiaa ja tanssia, mukana myös gymwheel ja airtrack.
"Tule kanssamme matkalle kultaiselle 20-luvulle: Glamouria, tanssia ja huoletonta juhla-aikaa täydentävät akrobatia ja voimistelu.” 

Koreografina toimii Kristy Marie Hintsch.

TSV Großenkneten Unique-ryhmä esittelee voimistelua, akrobatiaa ja tanssia. "Swirl around the sun" on heidän esityksensä. ”Auringon pyörteet ovat kauneimmat, mutta myös vaarallisimmat luonnonvoimat. Näytämme sinulle auringon molemmat puolet koreografiassamme. Olipa kyseessä tyylikäs ja sensuelli tai impulsiivinen ja henkeäsalpaava - haluamme hämmästyttää sinut."

Pia Schamberg on valmentaja ja ryhmä tulee Pohjois-Saksasta.

Myös Etelä-Saksan TSV Hüttlingen esittelee perjantai-illan Show it -näytöksessä esityksensä "Monimuotoisuus - maailmamme tarvitsee värejä harmaan sijaan".

Feel it! 

TV Haslach “SubsTanz” esittää kaksi ohjelmaa “Meal” ja “Home”. He esittävät ilmeikästä tanssia. 
"Yhdessäolo. Olla yhdessä. Jokainen itselleen, mutta ei yksin”. Tämä esitys luotiin alun perin Saksan voimisteluliiton koreografiakokeeseen. Koreografia Ellen Hoch kehitti tämän esityksen ja sai tittelin "DTB-Choreographer". Marie Woidschütz on ryhmän valmentaja.

TSV Lorch "DG´s" esittää esityksensä "Skyscraper – the steel high rise".  ”Pilvenpiirtäjä on monien ihmisten keskipiste. Täällä elämä tapahtuu, ihmiset tanssivat, nauravat ja juhlivat yhdessä. Katsot ylös, kun pilvenpiirtäjä katoaa taivaalle ja huomaat kuinka pieniä ihmiset ovat. Tule kanssamme tähän paikkaan kanssamme ja inspiroidu. Paikka on enemmän kuin teräksinen kerrostalo." 

 

Lena Kißling on tämän ryhmän valmentaja.

Keskustori

Saksalaisia ryhmiä voi nähdä myös Tampereen keskustorilla, missä 15 ryhmää esiintyy. 
Yksi esimerkki kaupunkilavalla nähtävistä esityksistä on The Showteam Intoxicationin (ETSV Landshut) "Yhteiskunnan säännöt". 

”Yhteiskunta on kuin öljytty kellokoneisto. Jokainen pala sopii hyvin ja tietää tarkoituksensa. Se toimii sujuvasti ilman sen kummempaa puhetta. Mutta mitä tapahtuu ihmisille, jotka eivät sovi tähän tiukasti toimivaan järjestelmään? Kuka sinä olet tässä maailmassa? Se on kysymys, johon on vastattava." Stephanie Neupert ja Tanja Schedlbauer ovat koreografeja ja valmentajia.

Päätösjuhla 

”Odotamme innolla, että pääsemme nauttimaan Voimisteluliiton loistavista kenttäohjelmista. Esitykset ovat aina erittäin vaikuttavia, esteettisiä ja elegantteja”, Hartmann sanoo. 

Saksan kenttäohjelma on nimeltään Rhythm ja se saa ensiesityksensä Gymnaestrada Tampere -tapahtumassa. ”Tunne rytmi, taputa käsiäsi, tanssi kanssamme ja tule osaksi esitystä. Juhlat alkavat."

270 tanssijaa ja voimistelijaa (12–60-vuotiaita) 18 eri seurasta esittelee ohjelman, joka on sekoitus tanssiliikkeitä ja akrobaattisia elementtejä. Kaikki esiintyjät tanssivat yhdessä. Koreografit ovat Birke Kotre ja Steffi Böhler.

”Ohjelma esitetään myös World Gymnaestrada 2023 -tapahtumassa Amsterdamissa, jossa toivottavasti tapaamme jälleen”, Agnes Hartmann toteaa lopuksi.