Unelmia-päätösjuhla: kenttäohjelmat

Gymnaestradan päätösjuhla on sunnuntaina 12.6.2022 klo 14:00 - n. 15:30 Tampereen stadionilla Ratinassa.

Päätösjuhla koostuu monipuolisista, eri-ikäisten voimistelijoiden esittämistä yhteisohjelmista. Ohjelmissa suuret voimistelijaryhmät kertovat monin kuvioin ja vauhdikkaalla liikkumisella sykähdyttäviä tarinoita Unelmista. Kentällä näkyy voimistelun ja liikunnan riemua sekä iloista tekemisen meininkiä tuhansien voimistelijoiden toimesta. Kenttäohjelmakohtaiset esittelyt löytyvät tämän sivun alavalikoista. Kenttäohjelmien koreografien esittelyt puolestaan koreografit-valikon alta. 

Ohjelmien esiintymisasujen esittelyt valokuvineen ja videoineen löytävät Choparin sivuilta.  Esiintymisasut tilataan 1.2. mennessä ja  toimitetaan/jaetaan seuroittain pakattuna 9.4. Vantaan yhteisharjoituksissa. Mikäli seurasta ei ole ketään osallistumassa yhteisharjoitukseen, lähetetään paketti postitse Gympille. 

Esiintymisasujen sovitusmalleja on yhdet liiton Tampereen toimistolla ja Helsingin toimistolla, ja yksi setti kiertää syksyn kilpailuissa ja tapahtumissa. Sovitusmalleja voi seura hake lainaan päiväksi pariksi toimistolta. Tiedustelut: Tampereen mallit tiina.koljander(at)voimistelu.fi tai fanny.juvonen(at)voimistelu.fi ja Helsingin mallit iris.tammilehto(at)voimistelu.fi tai gymnaestrada(at)voimistelu.fi  Kiertävä setti on sovitettavissa ainakin: kenttäohjelmien opetus- ja kertauskurssit, alkusyksyn tanssin ja tanssillisen voimistelun leirit, joulukuun Lumo-finaali, tanssillisen voimistelun cup-kilpailu. 

Hallissa esitettävän valtakunnallisen yhteisohjelman senioreille (60/65+ ikäisille) laatii Laura Virkkula. Myös Lauran esittely löytyy koreografit-valikon alta. Esiintymisasut Choparilta 1.2. mennessä. 

Jokaisesta yhteisohjelmasta on valmistettu kirjallinen liikeohje, opetusvideo ja harjoitusmusiikki seurojen ohjaajien ja valmentajien opetuksen tueksi. Opetuskurssit ohjaajille ja valmentajille su 29.8. Helsingissä (striimaus) ja la 11.9. Tampereella. Kertauskurssi la 20.11. Helsingissä, Olympiastadionilla. 

Kaikki ohjelmat opetellaan ja harjoitellaan syksyn ja kevään aikana hyvin omassa seurassa. 

Tähdellä * merkityt neljä ohjelmaa ovat ns. matalan kynnyksen ohjelmia, jotka ovat helpommin ja nopeammin opittavissa. Näitä ohjelmia harjoitellaan yhdessä vasta tapahtumapäivinä Tampereella, eli yhteisharjoitus 9.4. ei koske näitä ohjelmia. Kaikkia kenttäohjelmia harjoitellaan tapahtumapäivinä 9.-12.6. Tampereella.

World Gymnaestradaan 2023 viedään ainakin molemmat tanssillisen voimistelun ohjelmat "Ystäväni, elämäni" ja "Kirkkaat vedet" sekä 12-18-vuotiaiden voimisteluohjelma "Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi?". Kunkin yksittäisen kenttäohjelman esittämisen/toteutumisen edellytys on, että ohjelmaan ilmoittautuu riittävä määrä voimistelijoita (n. 200). Lisäksi Suomella on World Gymnaestradassa hallinäytöksiä ja seurat voivat esiintyä kaupunkilavoilla. Todennäköisesti tapahtumassa on myös yhteispohjoismainen iltanäytös, jossa olemme mukana. Näistä mahdollisuuksista lisätietoja myöhemmin. 

Tässä kenttäohjelmat esitysjärjestyksessä:

Kirkkaat vedet

Hannele Ahlqvist & Marja Kallioniemi

Tanssillisen voimistelun ohjelma

Sateen jälkeen paistaa aurinko

Katja Leino-Murtojärvi

Voimistelu 7-12-vuotiaat (helpompi) *

Me ollaan #voimistelu 

Nenna Karhu 

Lajien yhteisohjelma *

Kansainvälinen ryhmä 

 

 

Jos kuussa voisi tanssia 

Ninni Ylönen & Viivi Ylönen

Voimistelu 7-12-vuotiaat (vaikeampi)

Robotit

Elina Hirvonen

Perheliikunta *

Kiertoradalla 

Tiina Hedeman & Arja Puro

Kuntoliikkujat, aikuiset *

Luonnon lumoissa 

Riikka Kuusipohja & Nea Vallin

Tanssiohjelma

Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi?

Hymy Larimo-Tullila

Voimistelu 12-18-vuotiaat

Vain taivas rajana

Eija Nevanpää & Pauliina Vastamäki

Akrobatiaohjelma

Ystäväni, elämäni  

Eerika Laalo-Häikiö

Tanssillisen voimistelun ohjelma (vaikeampi) 

 

Late Birds -ohjelmia ovat Kiertoradalla, Robotit ja Me ollaan #voimistelu -ohjelmat.
Näihin ohjelmiin voi ilmoittautua 11.4. saakka. Muihin ohjelmiin ilmoittautuminen päättyy 1.2.