Me ollaan #voimistelu

Lajien yhteisohjelma

Ilman voimistelijoita ei ole voimistelua. Ilman voimistelua taas ei ole yhteisöä, jossa jokainen jäsen voi olla juuri sellainen kuin on. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä voimistelu merkitsee juuri sinulle? Entä miltä voimistelu tuntuu? Näitä tunteita voi olla usein vaikea pukea sanoiksi. Tällöin paras tapa niiden välittämiseen on näyttäminen. Tule mukaan näyttämään, mitä voimistelu sinulle merkitsee!

Kaikenikäisille voimistelijoille suunnattu yhteisohjelma korostaa yhteenkuuluvuutta ja voimistelun iloa. Ohjelma on lähinnä seuraavien lajien edustajille: TeamGym, telinevoimistelu, trampoliinivoimistelu, kilpa-aerobic, rytminen voimistelu sekä Freegym - mutta myös muiden voimistelulajien edustajat voivat tulla seurasta mukaan. Toivomme, että vuonna 2022 kentällä nähtäisiinkin mahdollisimman monipuolisesti eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia, lajirakkauden jakavia ihmisiä. Ohjelman kantavia teemoja ovat yhteenkuuluvuus, yhteisöllisyys ja voimistelun ilo. Tästä ohjelmasta löytyy varmasti vauhtia, luovuutta sekä hymyileviä kasvoja! Ohjelma sisältää upeita temppuja telineillä ja välineillä sekä yhteisen koreografiaosuuden. Näytetään yhdessä, miltä voimistelu tuntuu ja mitä se merkitsee, sillä me ollaan #voimistelu!

Koreografi Nenna Karhu
Lue koreografin esittely täältä.

Lue koreografin haastattelu täältä. (sivu avautuu uuteen ikkunaan)

Koreografi tiedottaa

Ohjeita Tampereelle: Harjoituksissa pukeutuminen esiintymisvaatteisiin ja mielellään siihen kampaukseen, jonka aikoo tehdä päätösjuhlaan (voi myös tulla kisakampauksella). Jos sataa, niin harjoituksissa voi pitää esim. tuulitakkia tai sadevaatteita, jos ne eivät haittaa harjoittelua.  

Sateen sattuessa esityksessä pidetään esiintymisvaatteet ja liikkeitä helpotetaan puomeilla sekä ilmapatjalla, jotta turvallisuusriski pienenee. Jokaisella lajilla on variaatiomahdollisuudet mainittu liikeohjeissa. 

Lajikohtaiset harjoitusajat on päivitetty Tapahtumanaikainen harjoitusaikataulu -välilehdelle.

Järjestämme 20.4.2022 klo 17-18 ohjelman osallistujille yhteisen info/keskustelutilaisuuden koreografin johdolla. Lisää infoa tulossa osallistujille myöhemmin. 

25.3.2022 Kuvat.fi-materiaalipankkiin on lisätty rytmisen voimistelun osuuden opetusvideot. RV-osuuteen on olemassa kolme eri vaikeustasoa, joista kaikista on tehty erillinen video.

 Voimistelijoilla on videoilla selvyyden vuoksi värikoodit, joita käytetään myös kirjallisessa ohjeessa. 

Punainen: 1. taso eli keiloilla tai ilman 
Keltainen: 2. taso eli harrastataso, keiloilla 
Sininen: 3. taso eli haastavampi, keiloilla 

Huomioitavaa on, että näitä värejä EI käytetä itse kenttäohjelmassa, vaan lajin (RV) väri on ORANSSI. 


TeamGymin ja rytmisen voimistelun osalta liikeohjeet ovat valmistuneet. Rytmisen liikeohjeiden tueksi lisätään opetusvideo helmikuun aikana. Muiden lajien osuudet ovat työn alla parhaillaan. 

Q: Jos ryhmässä on muutama poika ja muut tyttöjä, voiko pojat osallistua tähän NTV osuuteen?
A: Lajien osuuksiin voi osallistua kaikkien sukupuolten edustajat (seuroissa voi olla sekaryhmiä)

Q: Saako kentällä olla ohjaajia?
A: Kentällä saa ja kannattaa olla ohjaajia mukana varsinkin pienempien tai ensikertalaisten kanssa näytöksen sujuvuuden takaamiseksi

 

Esiintymisasu

Lajeille on määritelty omat värinsä, joiden mukaan pukeudutaan:

NTV  MTV  FG  TG  TRA  KA  RV

Vähintään yläosan tulee olla lajin värin mukainen, ja alaosa voi olla samanvärinen tai musta.
Yläosan malli voi olla pitkä- tai lyhythihainen, ja alaosaksi käyvät shortsit, puolipitkät tai pitkät housut.
Esiintymisasuksi käy myös oman lajin väriteemaan sopiva kilpailupuku.

Yhtenäistäväksi hankittavaksi elementiksi tulee tapahtuman tuubihuivi, joka tulisi olla kaikilla mukana. Sitä voi pitää ranteen ympärillä, kaulassa tai päässä. Värivaihtoehtoja on kaksi.

Tuubihuivi tapahtumakuosilla
Ohjelman osallistuja voi valita jomman kumman tuubihuivin
Materiaali: 100% polyesteri
Koko/mitat: 50 x 24 cm
Hinta: 10 €/kpl
Tilaukset: voimistelukauppa.sanser.fi