Kirkkaat vedet


Tanssillisen voimistelun ohjelma aikuisille (helpompi)

Tyyntä tai myrskyä, loisketta tai liplatusta. Valtameren liike on ikuista. Mutta mikä on muuttunut vuosien varrella? Nykyään meren jatkuvan virtauksen mukana kelluu tonneittain muoviroskaa pilaamassa merien puhtautta. Kuten meri, myös voimistelijan liike virtaa vahvana, voimistuen välillä myrskyksi ja vaimentuen jälleen tyyneksi. Liikkeen muoto vaihtuu, kuviot ja ryhmittymät aaltoilevat eteenpäin työntäen hiljalleen muovisaastetta pois.

Tämä tanssillista voimistelua sisältävä kenttäohjelma sopii kaikenikäisille aikuisille (yli 15-v.). Ohjelma sisältää soljuvia liikesarjoja ja vaihtelevia siirtymisiä kuviosta toiseen, ja tarjoaa riittävästi sisältöä tulevan vuoden harjoitustunneille. Ohjelmaan osallistuminen edellyttää joko tanssillisen voimistelun perusasioiden osaamista tai muuten hyvää/kohtuullista perusvoimistelutaitoa. Osalle voimistelijoista on ohjelman alkuosassa tarjolla haastavampi rooli muovisen nauhan kanssa. Tule mukaan voimistelemaan, nauttimaan ja fiilistelemään merellisiä tunnelmia kauniin musiikin siivittämänä. Esiintyminen suuressa joukossa, suurella areenalla, suurelle yleisölle on elämys. 

Koreografit: Hannele Ahlqvist ja Marja Kallioniemi
Lue koreografien esittely täältä.

Koreografit tiedottavat

Perjantaina  stadionharjoituksissa pidetään mielellään sininen esiintymispuku päällä. Jos sää on kylmä tai sateinen, niin sen päälle lisävaatetta ja/tai läpinäkyvä sadetakki. Lauantaina messukeskuksen harkassa pidetään myös sininen esiintymispuku, jos sää sallii puvun käytön. Sateisella säällä pukua ei kastella näissä harjoituksissa. Korvaavan hameen voi ottaa tarvittaessa käyttöön, mutta se ei ole pakollista. Muistakaa ottaa päähine, aurinkorasva ja juomapullo harjoituksiin mukaan. 

Yhteisharjoituksiin tulee saapua hyvissä ajoin, jotta harjoitukset saadaan käyntiin täsmällisesti. Stadionilla voi odottaa katsomossa, ja messukeskuksessa kentän ulkopuolella.

Lämpimät kiitokset kaikille Kirkkaat vedet -kenttäohjelman voimistelijoille! Yhteisharjoitukset sujuivat hienosti. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkuuta ja Gymnaestradaa. t. koreografit Marja ja Hannele

27.4. yhteisharjoituksessa tehtyjen huomioiden perusteella Kuvat.fi -materiaalipankin kirjallisten liikeohjeiden kansioon on julkaistu tarkennuksia liikeohjeisiin ja kuvioiden muodostumisiin.

Puvun koristelu

Koristellaan pukua hieman pienillä kirkkailla tai hopeanvärisillä strasseilla (ei värillisiä strasseja). Paljetteja voi myös käyttää, mutta puvun kangas on hyvin ohutta, joten ommellessa tulee olla hyvin varovainen, ettei kangas repeä.

Ohessa mallikuva. Kuva on vain suuntaa antava.

·      oikealle olkapäälle eteen ja taakse (hieman vähemmän)

·      molempiin hihansuihin eteen ja taakse


Hiukset ja meikki

·      hiukset nutturalle (niskanuttura)

·      jos hiuksia ei saa nutturalle, niin hiukset pinneillä sen verran kiinni, etteivät hiukset peitä kasvoja

·      kevyt, kaunis meikki

·      jos irtoripset kohottavat esiintymistunnelmaa, saa mielellään laittaa (mutta eivät ole pakolliset)!

Kirkkaat Vedet -ohjelman mekon alla tulisi olla mustat/tummansiniset alushousut tai lyhytlahkeiset shortsit, joissa on korkeahko vyötärö. Alushousuissa ns. "bokserimalli.

Ohessa muutama esimerkkikuva.

 

 

Kirkkaat vedet -kenttäohjelman paikkakarttoihin on tehty päivityksiä 5.4. 

Kuvat.fi-palvelun ”paikka- ja kuviokartat" -tiedostoon:

- 10 A merikolmiopaikat alueittain (ehdotus)
- 13 A meduusojen paikat seuroittain
- 15 päivitetyt loppupalkit (1-3) ja loppukuvio

Kuvat.fi-palvelun ”selvennyksiä kuvioihin” -tiedostoon
- Merikolmiopaikat alueittain, seurajako (ehdotus)
- Kolmijonot seuroittain -taulukkoon siirtymisten suunnat ja ruutujen numerot

Tarkistakaa päivitykset huolellisesti ennen yhteisharjoitusta! :) 

28.3. päivitetty tarkennus meduusa-kuvioista "selvennyksiä kuvioihin" -tiedostoon

23.3. Kuvat.fi-materiaalipankkiin lisätty erilliseen tiedostoon selvennyksiä kuvioihin: muovivoimistelijoiden paikat blokkien välissä, siksak-kuvioon meno ja seurojen paikat kolmijonoissa

Muutamia huomioita Kirkkaat vedet -ohjelman harjoitteluun

- kartta 4b. kaikki  "spiraalikasat" pysyvät oman alkuperäisen blokin alueella, jokaisessa spiraalikasassa on 18 voimistelijaa (tarkennetaan yhteisharkoissa).

- kartta 4b. "spiraalikasojen tiivistyessä yhdeksi palloksi kahden blokin väliin voimistelijoiden pitää ehdottomasti pysyä oman blokin puolella, samoin myös kaanonpiirissä, "dominopalat", pysytään oman blokin puolella. Näin jokaisen voimistelijan on helpompi siirtyä U-blokkipaikoille, ja muovinauhojen viejät pääsevät juoksemaan suoraan kentän takareunaan!

- Kuviokartta 6 päivitetyssä (11.3.) versiossa on taakse juoksevien seurakohtaiset paikat seuran alkukirjaimilla merkattuna.

- kartta 8. numerot eivät ole enää blokkien numeroita, vaan kolmijonoista muodostuvien kuusijonojen eli ruutujen numeroita.

- kartat 7., 8., 9. jonojen värit on tarkoitettu selkeyttämään paikkoja ja läpimenon jälkeisten ruutujen muodostumista, koska järjestys ei ole sama kaikissa ruuduissa.

- kartta 9. ja 10. ruuduista levittäydytään mahdollisimman loogisesti merikolmioiden paikoille. Meduusoihin menevät kartassa 9. merkityt voimistelijat

- kaikkien merikolmiovoimistelijoiden tulee osata molemmat roolit "paikallaan oleva voimistelija" ja "kiertävä voimistelija".

- kartta 11,12. Rivi Z on myös kiertävä rivi.

- kartta 14. etummainen palkki on 1. palkki, keskimmäinen palkki on 2. palkki ja takimmainen palkki on 3. palkki. Koodit palkkirivien päissä tarkoittavat voimistelijoita, jotka siirtyvät ko. riville edellisen kartan (13.) rivipaikoilta ja meduusoista.

2.2.2022 Kuvat.fi - materiaalipankkiin on lisätty ohjevideo hameen käytöstä Kirkkaat vedet -ohjelmassa. 

Q: Voiko Kirkkaat vedet -ohjelmassa esittää toivomuksen meduusan roolista?
A: Ei voi. Jos on jokin erityinen jalka-/polviongelma, voi olla suoraan yhteydessä koreografeihin (toisessa roolissa käydään toispolviseisonnassa).

 

 

 


Esiintymisasu 

Esiintymisasut tilataan CHOPARilta. Lue lisää.
Tarkemmat tilausohjeet annetaan myöhemmin.
Tilaukset tehdään seurakohtaisesti, yksi tilaus per seura.

Käy tutustumassa asun valokuviin ja mittataulukkoon tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Asu, jolla pääset valtameren liikkeen rytmiin.

Klassinen, kaunis mekko, jossa on yhdistetty toimivasti kevyempää läpikuultavaa kangasta ja joustavaa kiiltäväpintaista lycra kangasta. Hihat ja pidempi helma on kevyttä materiaalia.

Värisävyn hienoinen muutos toistaa hyvin aaltojen värin muutosta eri valossa ja liikkeessä.

Puolipitkän helman alla on lyhyt alushame.

Hame: 60 €