Kenttäohjelmien yhteisharjoitukset lähestyvät! Lauantaina 9.4. Vantaan Myyrmäkeen kokoontuu n. 3500 voimistelijaa seitsemästä eri yhteisohjelmasta. Harjoitus ei koske ns. matalan kynnyksen ohjelmia (Robotit, Sateen jälkeen paistaa aurinko, Kiertoradalla, Me ollaan #voimistelu). Harjoituksen onnistumiseksi luethan tämän ohjeen huolella. Katso halli- ja ohjelmakohtaiset ohjeet alta. 


Huom! Koreografeilla on oikeus yhteisharjoituksissa (ja niiden jälkeen) tarvittaessa tehdä ohjelmiinsa ja paikkakarttoihin /seurasijoitteluihin tarkennuksia ja muutoksia yhteisharjoituksessa 9.4.. 

 

Yleisiä ohjeita

Harjoituksissa voimistelijoita on mukana paljon, joten ole valmiina paikan päällä harjoitus- tai esiintymisasu päällä vähintään 15 minuuttia ennen harjoituksen alkamista. Huolehdi, että ryhmäsi on lämmitellyt ennen tätä - harjoitusaika ei sisällä lämmittelyä. Huolehdithan omista tavaroistasi, suosittelemme nimikoimaan vaatteet ja esim. laittamaan kaikki omat tavarat kassiin. Harjoituksissa paljon osallistujia, ja tavarat voivat helposti vaihtua. 

 

Noudatamme harjoituksissa terveysviranomaisten sen hetkisiä ohjeita. Kiinnitetään erityistä huomiota käsihygieniaan, ja käytetään kasvomaskia ainakin pukuhuoneissa ja omaa harjoitusvuoroa odottaessa mahdollisesti ahtaissa tiloissa. Harjoituksen aikana kasvomaskin käyttö oman harkinnan mukaan. Tarkennamme ohjeistusta lähempänä harjoituspäivää. Ensiapupäivystyksestä yhteisharjoituksessa vastaa SPR.

 

Kaikkien yhteisohjelmien paikkakartat on nyt julkaistu Gymnaestradan Kuvat.fi -materiaalipankkiin. Tutustukaa paikkakarttoihin, harjoitelkaa niiden perusteella liikkeiden ja siirtymisten suunnat oikein sekä painakaa mieleen seuranne blokin numero kentällä, jotta harjoitus etenisi sujuvasti. Ohjaajan on hyvä ottaa mukaan paikkakartat, liikeohje ja kynä mahdollisia muutosmerkintöjä varten. Yhteisharjoituksissa koreografeilla on tarvittaessa mahdollisuus täyttää mahdolliset kentän aukkokohdat siirtämällä yksittäisiä voimistelijoita.

 

Kaikkien yhteisohjelmien esiintymisasut jaetaan seuroille yhteisharjoituksen yhteydessä Energia Areenalla. Chopar jakaa toimituksia klo 10–18 välillä. Mikäli seurasta ei osallistu yhteisharjoitukseen ketään (osallistutaan kenttäohjelmiin Sateen jälkeen paistaa aurinko, Kiertoradalla, Robotit), asut toimitetaan suoraan seuralle toimitusosoitteen perusteella lähimpään noutopisteeseen. Esiintymisasujen noutopisteen yhteydessä on myös mahdollista ostaa muita CHOPAR-tuotteita.

Ohjeet esiintymisasujen noutoon:
Seurojen tulee etukäteen sopia, kenen vastuulla on noutaa tuotteet pisteeltä. Jos noutava henkilö ei ole Gymppi, hänellä täytyy olla Gympin valtuuttama valtakirja. Valitulta henkilöltä tarkistetaan henkilöllisyystodistus ja hän kuittaa noudon CHOPAR listalle. 
Löydät seuran laatikoista tilausvahvistuksen sekä toimintaohjeet. Luethan ne huolellisesti läpi ennen kuin jaat tuotteita eteenpäin.
Tervetuloa myös ostoksille Choparin pisteelle klo 10–18! 

Energia Areenan ravintolassa on mahdollista syödä lounasta klo 11–16 välillä hintaan 10,50 € (yli 10 v.) tai 8 € (alle 10 v.).
Lounastajien määrän kartoittamiseksi ja ruokahävikin minimoimiseksi, täytäthän ennakkovarauslomakkeen, mikäli suunnittelette lounastamista Energia Areenalla. Varaus ei ole sitova, lounaat maksetaan paikan päällä. Toivomme kuitenkin, että kaikki ilmoitetut lounaat lunastettaisiin harjoituspäivänä. Lisätietoa ja ruokalista löytyy varauslomakkeesta. Välitämme lounasvaraukset ravintoloitsijalle 28.3. 

Myös Sanser tuo yhteisharjoitukseen Energia Areenalle myyntipisteensä. Tuolloin on mahdollista sovittaa ja ostaa Gymnaestradan tuotteita ja edustusmalliston vaatteita.

 

Voimisteluliitto suosittelee kulkua yhteisharjoitukseen julkisilla kulkuneuvoilla! Virittäydy jumppatunnelmaan mukavasti junassa. VR kuljettaa sinut, porukkasi tai vaikka koko seuran edullisesti ja ympäristöä säästäen Helsinkiin yhteisharjoituksiin. Esimerkiksi Tampereelta Helsinkiin alkaen vain 8,90 €/aikuinen. Yli 18 hengen ryhmät voivat pyytää ryhmätarjousta osoitteessa vr.fi/ryhmatarjous. Katso reitit ja liput osoitteesta vr.fi. Nähdään matkalla!

Halli- ja ohjelmakohtaiset ohjeet:

 

Myyrmäki-halli (Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi?, Ystäväni, elämäni & Kirkkaat vedet)

 

Harjoitus järjestetään Myyrmäki-hallilla, osoitteessa Raappavuorentie 10, 01610 Vantaa. Parkkitilaa Myyrmäen urheilupuistolla on kohtuullisen hyvin myös busseille. Lisäksi hallille on hyvät julkiset kulkuyhteydet, reitin voit tarkistaa reittioppaasta: www.reittiopas.fi. 

Hallissa on pieni kahvio, josta voi ostaa kahvia ja pientä purtavaa koko harjoituspäivän ajan. Kahviossa käy pankkikortti. Lounasmahdollisuudesta Energia Areenalla lisää tietoa infon alussa.

Käytettävissä on useita pukuhuoneita. Tavaroita voi säilyttää myös kentän reunoilla. Jokainen on vastuussa omista tavaroistaan. Huom! Hallissa on viileää, joten pukeutukaa lämpimästi, kuitenkin koreografin antamien ohjeiden puitteissa. Kentän alustana on tekonurmi, jonka pohjalla on mustaa kumirouhetta. Suosittelemmekin harjoittelua sukat jalassa. Harjoituksen jälkeen sukat todennäköisesti päätyvät roskiin.

 

Ohjelmakohtaiset koreografien ohjeet/toiveet

 

Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi? Klo 9–12
Harjoitukseen päälle musta pitkähihainen paita ja mustat pitkät housut.
Kurkkaa Instagramista @elamasitarina_gymnaestrada 

Ystäväni, elämäni klo klo 12–15
Harjoitelkaa ohjelma hyvin, kiitos! Muistaminen on tärkeää, sillä harjoituksissa keskitytään paikkoihin.
Pue päällesi musta pitkähihainen toppi/paita ja mustat tiukat trikoot. Viitat jaetaan Gympeille yhteisharjoituspäivänä 9.4. ja toivon, että jokainen saisi viitan päällensä harjoituksiin, koska se on niin oleellinen osa ohjelmaa - sopikaa siis oman Gympin kanssa, miten saatte viitat harjoitukseen hyvissä ajoin. Toivottavasti saamme viitan kanssa letitettävät vyöt käyttöön, mutta jos ei, ota mukaan joku kevyt joustava vyö/nyöri tms. Viittaa ei saada ranteisiin vielä kiinnitettyä kunnolla, koska jokaisen pitää ommella lenkit kotona oikeaan kohtaan.
Vartalokaanonin rooleista ja tarkennuksesta osan 1 loppuun on julkaistu opetusvideot kuvat.fi-palveluun ja ohjelman Instagram-tilille @ystavani_elamani 

Kirkkaat vedet klo 15–18

Muovi-roolin voimistelijoille muovinauhat mukaan. Välineen teko-ohjeet on lähetetty - askarrelkaa nauhat hyvissä ajoin, jotta pääsette kunnolla harjoittelemaan ohjelmaa välineen kanssa.

Jos seuranne Gymppi ehtii selvitellä jaossa olevat siniset esiintymisasut, mennään harjoitus esiintymisasu päällä

Hameen alle kannattaa laittaa treenitrikoot (hallissa on viileää)

Jos esiintymisasut eivät ehdi käyttöönne, pukeudutaan mustaan alaosaan ja mustaan pitkähihaiseen paitaan, lisäksi mukaan mahdollisimman leveähelmainen hame

Muovivoimistelijat ottavat lisäksi mukaan valkoisen t-paidan (lyhyt tai pitkähihainen) mahdollista erottautumista varten


Energia Areena (Jos kuussa voisi tanssia, Luonnon lumoissa, Vain taivas rajana)
Harjoitus järjestetään Energia Areenalla, osoitteessa Rajatorpantie 23, 01600 Vantaa. Parkkitilaa Myyrmäen urheilupuistolla on kohtuullisen hyvin myös busseille. Lisäksi Areenalle on hyvät julkiset kulkuyhteydet, reitin voit tarkistaa reittioppaasta: www.reittiopas.fi. Käytettävissä on useita pukuhuoneita, ja tavaroita voi jättää myös areenan katsomoon. Jokainen on vastuussa kaikista omista tavaroistaan. Lounasmahdollisuudesta lisää tietoa infon alussa.

Ohjelmakohtaiset koreografien ohjeet/toiveet

Luonnon lumoissa klo 9-12
Päälle valkoinen t-paita, mustat housut ja valkoiset kengät
Itsellesi muistiin omat paikkasi jokaisessa kuviossa (kirjoita esim. käteesi kunkin kuvion nimi ja oman paikkasi koordinaatit) 
Ainakin yhdelle mukaan (esim. valmentajalla) tulostetut paikkamerkkikartat, joista on etukäteen katsottu seuran sisäisesti millä paikalla kukakin on 
Ole tietoinen mikä on sinun seurasi seuranumero
Lisää vinkkejä yhteisharjoitukseen valmistautumiseen kenttäohjelman Koreografi tiedottaa-osiossa.

Jos kuussa voisi tanssia klo 12-15
Harjoitukseen mustat treenivaatteet, harjoitellaan paljain jaloin
Sanserilta tilatut puukapulat mukaan
Ohjelman voimistelubattle-osion liikkumiseen ja kuvioon on tullut muutos – tarkistakaa päivitetty liikeohje

Vain taivas rajana klo 15–18

Tummat housut, musta tai sininen yläosa.

Myyrmäen Urheilutalo (Elämä on matka)

Myyrmäen Urheilutalo (palloiluhalli) sijaitsee osoitteessa Myyrmäenraitti 4, 01600 Vantaa. Parkkipaikkoja on hyvin rajoitetusti, linja-autojen olisi löydettävä pysäköintialue muualta. Huomioittehan, että Gympin/Gympin valtuuttaman henkilön on noudettava esiintymisasut Energia Areenalta ( Rajatorpantie 23, 01610 Vantaa) klo 10–18 välillä. Lounasmahdollisuudesta Energia Areenalla lisää tietoa infon alussa.

 

Ohjelmakohtaiset koreografin ohjeet/toiveet

Elämä on matka klo 15–17.30

Hallille saa saapua lämmittelemään ja kertailemaan ohjelmaa 14.30 alkaen. 

Helpompi/kevyempi rooli: mustat housut ja punainen t-paita

Vaativampi/raskaampi rooli: mustat housut ja musta t-paita

Ohjelma voimistellaan paljain jaloin tai ihonvärisiä tossuja käyttäen.

Ohjelma esitetään Gymnaestradassa Nokia-areenalla, jossa yleisöä on kolmessa eri suunnassa. Tämän takia osan voimistelijoiden muutamat liikkeet tullaan kääntämään sivukatsomoihin päin.  
Koreografi on laittanut näistä kirjallisen ohjeistuksen samaan tiedostoon paikkakarttojen kanssa. Kuvat-palvelun opetusvideot-kansioon on myös ladattu video muutoksista. Tarkistakaa paikkakartoista, koskevatko suuntamuutokset teitä.

Luodaan yhdessä harjoituksiin positiivinen ja toisia kannustava tunnelma!
Yhteisharjoitukseen liittyvissä kysymyksissä olethan ensisijaisesti yhteydessä omaan Gymppiisi.
Muita asioita voi tiedustella tarvittaessa myös
nelli.lamponen@voimistelu.fi.