Pähkinänkuori

Tätä on Gymnaestrada

Mikä on Gymnaestrada? Gymnaestrada on iloisia kohtaamisia, perhosia vatsanpohjassa, uusia ystäviä ja läpi elämän kantavia muistoja. Gymnaestrada on vuoden harjoittelun huipentava päätapahtuma, pölisevää magnesiumia, varpaiden väliin tarttuvaa nurmikkoa, näyttämön häikäiseviä valoja ja rinnassa liikkeen tahdissa sykkiviä sydämiä. Gymnaestrada on yhteisiä hetkiä, uusia kokemuksia, kuperkeikkoja, pyöriviä vanteita ja ilmalentoja. 

Gymnaestrada on sinun näköisesi tapahtuma, tapahtuma joka jättää jäljen sydämeesi.  

Kesän 2022 liikuttavin festivaali on Gymnaestrada Tampere

Gymnaestrada Tampere jatkaa Suomen Voimisteluliiton suurtapahtumien ketjua. Aikaisemmin voimistelun suurtapahtumia on koettu yhdessä muun muassa Lahdessa (Sun Lahti 2013) ja Turussa (Suomi Gymnaestrada 2018). Helsingissä järjestettiin puolestaan vuonna 2015 kansainvälinen World Gymnaestrada -tapahtuma. Suurtapahtumilla on suomalaisessa voimisteluhistoriassa vankka perinne läpi vuosikymmenten. Museovirasto onkin nimennyt voimistelun suurtapahtumien kenttäohjelmat osaksi Elävän perinnön luetteloa (Linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Tampereella 9. - 12.6.2022 järjestettävään tapahtumaan osallistuu ainakin 12 000 voimisteluseurojen harrastajaa ja voimistelijaa ympäri Suomen, mutta myös kansainvälistä voimisteluväkeä odotetaan. Myös päiväkävijät ja ohikulkijat ovat lämpimästi tervetulleita kokemaan voimistelun ja liikkumisen riemua tapahtumaan. Gymnaestradan aikana pääset näkemään ja kokemaan

- Kenttäohjelmia, jotka täyttävät Tampereen stadionin Ratinassa ääriään myöten täyteen. Kenttäohjelmia on tarjolla eri ikäisille ja tasoisille liikkujille ja voimistelijoille, jokaiselle jotakin. Voit tutustuta Gymnaestradan päätösjuhlassa esitettävään kymmeneen eri kenttäohjelmaan tämän Kenttäohjelmat -sivuston kautta.  

- Iltanäytöksiä,  joita esitetään puolestaan yhtenä, kahtena iltana. Iltanäytöksissä päästään nauttimaan tunnelmallisista esityksistä, joita seurat ympäri Suomen ovat valmistelleet. 

- Kilpailuja ja kisailuja. Gymnaestradan yhteydessä järjestetään kahdeksan voimistelulajin ja tanssin kilpailuja sekä esittävän voimistelun kisailuja, joissa voimistelijat pääsevät esittämään taitojaan.

- Voimistelun tapahtuma- ja kokeilupisteitä, joissa jokainen vauvasta vaariin pääsee kokeilemaan voimistelua sen eri muodoissa. 

Gymnaestrada Tampere viihdyttää ja tarjoaa elämyksellistä nähtävää ja koettavaa kaikille. Gymnaestrada on hyvän mielen tapahtuma, jonka inspiroiva ympäristö rohkaisee ennakkoluulottomasti osallistumaan ja kokeilemaan, etsimään omaa luontaista tapaa liikkua ja siten oivaltamaan, mistä oma keho pitää. Gymnaestradassa on luvassa hyvää fiilistä ja voimistelun riemua jokaiselle ikään, sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta. 

Mikä sua liikuttaa? 
Tule mukaan, Gymnaestradaa ei kannata jättää kokematta!