Hyppää sisältöön
Home » Gympeille

Gympeille

Nyt on hyvä käynnistää suunnittelu Gymnaestrada Joensuu 2026 -tapahtumaan osallistumiseksi. Käykää keskustelu johtokunnassa, nimetkää seuran vastuuhenkilö Gymppi ja aloittakaa yhteinen osallistumisen suunnittelu.

Miten haluaisitte osallistua: esiintyä omilla näytösohjelmilla, tulla mukaan kenttäohjelmiin, kilpailla lajien kilpailuissa tai tulla kiertelemään, kokeilemaan ja katsomaan – tapaamaan tuttuja ja hankkimaan uusia tuttavuuksia.

Seuran ohjaajat ja valmentajat on hyvä ottaa mukaan suunnittelun heti alkuvaiheessa. Kenttäohjelmien opetuskurssit ja harjoittelu käynnistyy alkusyksyllä 2025. Kun ohjelmiin on tutustuttu ja tiedetään mihin osallistutaan, on harjoitteluun tärkeää varata seurassa salivuorot. Kannattaa myös pohtia, voisiko naapuriseuran kanssa tehdä yhteistyötä esim. kenttäohjelmien harjoittelussa.

Gympille pari tai tiimi avuksi
Gymppi-tehtävän hoitaminen vie aikaa, mutta kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Parin kanssa tai isommalla tiimillä voi tehtäviä seurassa jakaa. Gymppinä toimiminen myös antaa paljon. Mahdollistat jäsenistölle huikean tapahtumaelämyksen!

Jokaisessa seurassa on yksi ”virallinen Gymppi”. Lisäksi voi olla työparina ”avustava Gymppi”. Kaikki saavat Gymppi-tiedotteita.

Gympin voi ilmoittaa TÄSTÄ (linkki avautuu uuteen ikkunaan).
Julkaisemme tällä sivulla listan seuroista, jotka ovat nimenneet Gympin – ja Gymppien tiedot (mikäli tähän on annettu lupa ilmoittautumisen yhteydessä). Näin pyrimme helpottamaan seurojen jäsenten yhteydenottoja jne.

Gympin tehtäviä mm.
-innostaa voimistelijoita ja muita seuran jäseniä lähtemään mukaan tapahtumaan,
-markkinoida tapahtumaa (esim. some, seuran tapahtumat, paikallislehdet),
-hoitaa tapahtumatiedottamista hyödyntäen liiton valmiita pohjia ja materiaalia,
-osallistua liiton Gympeille järjestettäviin infotilaisuuksiin (live/etä),
-vastata mahdollisiin kysymyksiin ja olla seuran Gymnaestrada-asiantuntija,
-kerätä seuran ilmoittautumiset ja huolehtia tiedot liittoon,
-koostaa ja tehdä seuran tilaukset (esim. majoitukset, ateriat, esiintymisasut, pääsyliput tms.),
-varmistaa että osallistujien lisenssit ja vakuutukset ovat kunnossa,
-hoitaa laskutuksen ja maksuliikenteen,
-ohjeistaa ohjaajat ja valmentajat ja harjoitukset,
-järjestää mahdolliset yhteiskuljetukset,
-jakaa materiaalit tapahtuman käynnistyessä.

Alustavat ilmoittautumiset tehdään numeraalisesti 30.10.2025 mennessä.
Sitovat ilmoittautumiset tehdään henkilöittäin 3.2.2026 mennessä (Early Birds).
Sitovaan ilmoittautumiseen liittyy maksujen kerääminen.

***

Vastuukysymyksistä

Jokainen Gymnaestrada Joensuu 2026 -tapahtuman osallistuja on viime kädessä vastuussa itsestään ja omasta toiminnastaan.

Alaikäisille osallistujille tulee seurasta ilmoittaa ja osallistaa tapahtumaan riittävä määrä huoltajia. Jokaisella alaikäisellä osallistujalla tulee siis olla tapahtumassa nimetty aikuinen huoltaja. Yhdellä huoltajalla voi olla enintään 10 alle 12-vuotiasta lasta huolehdittavanaan. Lapset liikkuvat tapahtumassa ryhminä huoltajiensa johdolla. 12 – 18-vuotialla riittää kun on tapahtumaan osallistuva nimetty huoltaja seurasta (ei sidottu ryhmäkokoon). Pelisäännöt on tärkeää keskustella ja sopia seurassa osallistujien, lasten vanhempien ja huoltajien kesken selkeästi etukäteen. Myös huoltajat tarvitsevat osallistujapassit, lisenssit ja vakuutukset.

Seuran Gympin tulee tietää jokaisen alaikäisen osallistujan nimetty aikuinen huoltaja. Gympillä ja nimetyillä huoltajilla on lasten vanhempien yhteystiedot mukanaan, ja mahdollisesta yhteydenpidosta tapahtuman aikana on sovittu etukäteen.

Jokaisella tapahtuman osallistujalla tulee olla osallistujapassi, Voimisteluliiton lisenssi ja kaikki tarvittavat vakuutukset kunnossa. Jokainen osallistuja on vastuussa omasta vakuutusturvastaan.

Haku