Hyppää sisältöön
Home » Joensuu

Joensuu

Joensuu sopii luonnonläheisyytensä ja runsaiden harrastusmahdollisuuksiensa myötä mainiosti rivakampaan liikkeeseen tottuneille matkaajille. Kaupungissa on vahva ja eläväinen urheiluperinne.

Kaupunginjohtajalta: Joensuussa on helppo hengittää ja hikoilla

Sydämellisesti tervetuloa Joensuuhun, Gymnaestrada 2026! Olemme erittäin iloisia saadessamme toimia ensimmäistä kertaa tämän perinteikkään supertapahtuman näyttämönä.

Kaupunkina haluamme varmistaa, että Joensuussa on Helppo hengittää – täällä jokainen saa elää oman näköistänsä elämää, arki sujuu helposti ja ammennamme luontosuhteestamme elämänvoimaa. Erityisen tärkeää Joensuun kaupungille on niin arkiliikunnan kuin tavoitteellisen urheilunkin olosuhteiden sekä rakenteiden jatkuva kehittäminen. Olemme laatineet Urheilukaupunki Joensuu -ohjelman, jonka tavoitteena on kaupungin veto- ja pitovoiman parantaminen urheilun ja liikunnan avulla. Yhteistyön ja osaamisen kehittämisen ydintä on, että Joensuussa on nyt ja jatkossa Helppo hikoilla.

Moni nuori Gymnaestradan osallistuja tulee lähivuosina tekemään päätöksiä opiskelualan ja opiskelukaupungin valinnasta. Joensuussa on monipuoliset valinnan mahdollisuudet opiskella joko toisella asteella, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Itä-Suomen Liikuntaopisto muun muassa kouluttaa liikunnanohjaajia ja fysiikkavalmentajia. Yliopiston koulutuspaletissa uusinta puolestaan ovat diplomi-insinöörin tutkinnot fotoniikassa ja kestävissä teknologioissa. Vuonna 2022 tehdyn opiskelijatutkimuksen mukaan 96 prosenttia joensuulaista opiskelijoista suosittelee Joensuuta opiskelukaupunkina.

Jos sinua kutsuu tavoitteellinen urheilu-ura ja haluat yhdistää ammatti-, lukio- tai korkeakouluopinnot, suosittelen lämpimästi tutustumaan Joensuun Urheiluakatemian mahdollisuuksiin. Urheiluakatemia sitoo yhteen urheilijoiden opintopolut, valmennuksen ja tukijärjestelmät. Samaan aikaan kun opiskelet, pääset edistämään urheilu-uraasi lajivalmennuksessa. Voimistelu on yksi Urheiluakatemian tarjoamista 16 valmennuslajista. Urheilijoita urheiluakatemiassa on yhteensä yli 500, 25:sta eri lajista.

Joensuun kaupunki yhdessä Joensuun Katajan voimistelujaoston sekä Joensuun Voimistelu ja Liikunnan kanssa on ahkerasti kehittänyt viime vuosina voimistelun olosuhteita. Urheilutalon voimistelusali on hiljattain uudistettu täysin ja Sirkkalaan on rakennettu kokonaan uusi kilpailumitat täyttävä voimisteluareena. Mahdollisuus harjoitella huipputason fasiliteeteissa näkyy myös joensuulaisten voimistelijoiden parantuneena kilpailumenestyksenä.

Iso osa Gymnaestradasta tapahtuu Sirkkalan ja Urheilutalon lisäksi Mehtimäen urheilupuiston alueella, josta on tullut varsinainen ylpeyden aiheemme ja kruununjalokivemme, sillä vastaavaa, yhtä monipuolista huippuluokan urheilutilojen keskittymää näin lähellä kaupungin keskustaa ei ole juuri missään muualla Suomessa.

Odotamme siis täällä jo kovasti teitä! Olen varma, että tapahtuma synnyttää sinulle elämänmittaisia muistoja rakastamasi urheilulajin parissa sekä muiden hengenheimolaisten kohtaamisista. Nähdään siis Joensuussa kesäkuussa 2026!

kaupunginjohtaja

Jere Penttilä

Tervetuloa Joensuuhun!

 

 

 

 

 

 

 

 

Haku